Sant Adrià se suma a la celebració del 25-N

S’inicia el programa d’activitats que aquest any porta el lema "Sant Adrià Ciutat Lliure de Violències Masclistes"

Un any més Sant Adrià se sumarà a la celebració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. Enguany l’ Ajuntament i entitats han sumat esforços per oferir a la ciutadania un programa d’activitats que té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar la població sobre aquest problema social i la importància de lluitar tots plegats per eradicar-lo.

El programa es desenvoluparà durant tot aquest mes i començarà avui 18 de novembre amb la inauguració de l’exposició «La violència masclista té la seva història», realitzada per l’equip del Centre d’Informació i Orientació de la Dona (CIOD), que es podrà visitar fins al 26 de novembre al Centre de producció cultural i juvenil Polidor, i del 29 de novembre al 3 de desembre al Centre Cultural Besòs. El 25 de novembre la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de lila i s’organitzaran un ampli ventall d’activitats, entre elles la concentració de rebuig contra la violència masclista a la pl. de la Vila. Durant l’acte de concentració és llegirà un manifest i es projectarà un audiovisual on ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià expressaran el seu rebuig a la violència masclista.

Podeu consultar aquí el programa d’activitats.

Important: totes les activitats tindran l’aforament limitat a causa de la covid-19

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència vers les Dones el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques mortes el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.