Una veïna del Poblenou denuncia un nou cas de lloguer turístic irregular

  L'afectada afirma que s'ha de quedar custodiant la seva propietat després que tres individus intentessin forçar el pany

  Una veïna del Poblenou, Ana María Humanes, ha denunciat un nou cas de lloguer turístic irregular d’un pis de la seva propietat a través d’un usuari d’Airbnb. En declaracions a l’ACN aquest dimarts, l’afectada ha relatat que va llogar el seu pis del carrer Marià Aguiló a un particular que posteriorment va rellogar l’immoble a turistes. L’Ana María explica que va descobrir els fets a través de la denúncia la setmana passada d’una veïna de la Barceloneta, la Montse, que va afirmar que una persona anomenada Timur estava rellogant com a pis turístic un immoble de la seva propietat. “Quan vaig sentir el nom de Timur, vaig pensar que era el mateix. Vaig anar al meu habitatge i em vaig trobar dins tres turistes”, ha relatat.
  “Vaig explicar als turistes que aquell pis estava llogat a una tercera persona i no per a ús turístic, però em van replicar que ja havien pagat uns diners per estar allà”, ha afegit. L’Ana María els va permetre estar-se fins dilluns i va poder accedir al pis per canviar el pany, alhora que va notificar els fets a l’Ajuntament de Barcelona. “Em vaig quedar custodiant el pis, però cap al migdia de dilluns tres persones van intentar forçar el nou pany. La policia se’ls va endur a comissaria i em van demanar les escriptures per demostrar que el pis era meu”, ha explicat.

  L’afectada ha lamentat que la policia deixés anar els subjectes, ja que des de llavors ha d’estar custodiant el seu per por que torni algú a forçar novament el pany. “No hi ha dret, em sento desemparada. Per la nit van tornar a venir. Tinc una filla i el meu pare de 80 anys està malalt de leucèmia i no els puc atendre perquè he de vigilar el meu propi pis”, ha afegit. L’Ana Maria ha demanat que els serveis socials es facin càrrec del seu pare mentre ella soluciona la situació. “Necessito ajuda”, ha demanat.

  “Que m’enviïn els Mossos”

  Aquesta veïna del Poblenou s’ha posat en contacte novament amb l’Ajuntament de Barcelona, “però l’únic que els importa es detectar els anuncis per poder multar-los. Els importa un rave que jo estigui aquí custodiant la meva casa. Que m’enviïn els Mossos d’Esquadra, que jo també pago impostos!”, ha sentenciat. “Aquí cal vigilància, perquè al final hauré de contractar uns ‘matons’ per poder anar jo a cuidar el meu pare i em buscaré problemes”, ha apuntat.

  L’Ana María diu que al web d’Aribnb ha detectat “en deu minuts” sis allotjaments gestionats per aquesta “màfia”. “Com pot ser que jo, que no sóc investigadora, hagi detectat tants allotjaments il·legals a Barcelona en un moment. A què juguem? La gent competent en això, que estan cobrant uns grans sous, què fan?”, ha qüestionat. Davant d’aquesta situació, l’afectada reclama que l’Ajuntament de Barcelona li hauria de donar una llicència turística per poder gestionar ella mateixa el seu apartament.