Una llar ordenada beneficia la salut mental

Són diversos factors els determinants de la salut mental, però un context ordenat pot contribuir a millorar el benestar i mantenir la qualitat de vida de les persones

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) sosté que la salut mental és un estat de complet benestar que permet als individus fer front a l’estrès quotidià, treballar de manera productiva i contribuir a la comunitat a través de les seves capacitats. En aquest sentit és important destacar que la Salut Mental individual es troba determinada per múltiples factors com ara psicològics socials i biològics. A més, l’OMS estableix que les pressions socioeconòmiques persistents constitueixen un alt risc per a la salut mental individual i de la comunitat en general.

Claus per millorar l’ordre en la llar

Les claus que has de tenir present a l’hora de millorar l’ordre en la llar són els següents:

• Neteja diària: És un punt clau perquè tot trobi el seu lloc i formi part d’un ambient harmoniós. L’ideal és que tots els integrants de la llar contribueixin diàriament en la neteja perquè la labor no es torni estressant.

• Disciplina: Quan tota la llar està net s’haurà de mantenir en ordre perquè sigui durador a través del temps. Els qui són disciplinats poden no desordenar i mantenir la casa de manera equilibrada.
• Respectar horaris: A pesar que sembli insòlit, respectar els horaris de somni, alimentació i higiene són importants per a mantenir un cert ordre en la llar. L’ideal és establir una grilla que s’ha de respectar, almenys durant els dies laborals.

• Emmagatzemar: Tots els elements i objectes de la llar que no s’usen momentàniament, però que encara no s’està preparat per a regalar s’haurà d’emmagatzemar en un lloc especialitzat. Buscar un alquiler trasteros en Barcelona, per exemple, pot ser una solució per a mantenir l’ordre a la casa i no perdre uns certs elements que molesten, però no es desitja perdre.

Si es tenen en compte els punts esmentats anteriorment és possible tenir una llar ordenada i contribuirà a mantenir el benestar de tots els seus habitants. L’impacte que presenta un ambient ordenat, net i afable és realment alt en la salut mental de les persones, pel que considerar millorar cada dia és fonamental perquè la qualitat de vida no disminueixi.

Beneficis d’una llar ordenada

Entre els beneficis més destacats que gaudeixen les persones que mantenen cert ordre dins de la seva llar, es troben les següents:

• Sensació de refugi: Una casa que atorga la satisfacció dels desitjos i necessitats de cada individu, brinda una sensació de refugi i plenitud inigualable.

• Somni reparador: Les persones que tenen els seus dormitoris ordenats, poden aconseguir un somni realment reparador perquè experimenten una sensació de pau i harmonia abans de dormir.

• Benestar generalitzat: Una de les sensacions més importants que genera l’ordre és una sensació de benestar generalitzat. Les persones asseguren que quan arriben a la seva llar i es troben ordenats, experimenten una relaxació sostinguda en el temps i poden oblidar més ràpidament els problemes de l’ambient laboral.

En definitiva, ordenar la casa porta aparellat diversitat de beneficis que val la pena experimentar per a millorar substancialment la qualitat de vida de tots els seus habitants.