Els turistes paguen 100 euros per 5 km en taxi a Barcelona

Alguns taxistes barcelonins treballen sense taxímetre per poder cobrar preus abusius

Els turistes se sorprenen dels preus desorbitats que han de pagar per trajectes molt curts a Barcelona en taxi. Molts usuaris han denunciat les tarifes i el fet que alguns taxistes no encenen el taxímetre i, per tant, poden dir el preu que vulguin perquè no està regulat pel mateix. Els usuaris asseguren que per anar de l’Hotel Arts fins a la ronda General Mitre han arribat a pagar 100 euros.

La majoria dels usuaris perjudicats per aquests alts preus són turistes i, segons les primeres fonts, és una pràctica molt estesa entre els taxistes a la ciutat. També asseguren que encara que intenten regatejar els preus, no funciona i moltes vegades el taxista marxa. “O apaga la llum verda o em diu que ja està reservat, quan en realitat no ho està, perquè després veig que més endavant algú els ofereix diners i l’agafen”, explica una usuària, segons avança 324.

Indignats per l’estafa de companys

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha demanat ajuda al Govern perquè canviï la legislació amb la finalitat que l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) pugui “erradicar” els taxistes que cobren preus abusius.

Ho ha dit aquest dimarts, que alguns taxistes barcelonins treballen sense taxímetre per poder cobrar preus abusius als turistes a zones d’oci nocturn.

Ha lamentat que només hi hagi quatre inspectors per a 36 municipis i entre 13.000 i 14.000 taxistes i ha demanat endurir el règim sancionador per poder-ho evitar.

“Fa molts anys que ho denunciem i és totalment cert, no és una manipulació”, ha apuntat, després d’afegir que és un perfil de taxista que l’associació no vol en el sector.

Ha definit aquests conductors com “rates fastigoses” i ha assegurat que, segons la seva opinió, gairebé tots els qui cometen aquestes irregularitats porten adhesius d’aplicacions o hi treballen.

D’altra banda, ha demanat als usuaris que es trobin amb aquestes pràctiques que ho denunciïn i que distribueixin vídeos i números de llicència per les xarxes socials.