Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

El tràfic del Port de Barcelona creix un 8,1% entre gener i març

Avatar photo
Els creueristes augmenten un 8% durant el primer trimestre, fins als 315.323

El tràfic total del Port de Barcelona durant el primer trimestre va créixer un 8,1% respecte del mateix període de fa un any, fins als 16,8 milions de tones. El tràfic de contenidors va impulsar les xifres, ja que va sumar 951.062 TEU, un 22,9% interanual més, segons les dades publicades aquest dilluns per la infraestructura portuària.

Els intercanvis amb la Xina, el principal mercat del port, van recuperar els registres positius, tot i que van reduir el seu pes sobre el total. En concret, les importacions i exportacions amb el país asiàtic van representar el 26,7% entre gener i març. El tràfic de vehicles va baixar un 6,3%, mentre que el de passatgers va incrementar-se un 9,1%. Els creueristes van augmentar un 8%, fins als 315.323.

Pel que fa als passatgers, en total entre gener i març se’n van moure 563.535. A banda dels creueristes, el port ha destacat els 248.212 passatgers de ferri, que van representar un aumgment del 10,6% respecte de l’any anterior.

El Port de Barcelona també ha precisat que durant el primer trimestre els granels sòlids van registrar un descens del 15,5% pels retrocessos del tràfic de ciment i sal comuna. En el cas dels líquids la caiguda va ser del 7,4% per la baixada del gas natural (-45,1%).

Les unitats de transport intermodal (UTIs) van mantenir les xifres positives, amb un creixement del 3,7% interanual.

Quant al tràfic de vehicles, la caiguda del 6,3% representa que es van moure 184.630 automòbils. El Port de Barcelona ho ha atribuït al descens de les importacions, ja que les exportacions van créixer un 13,7%.

Per països, a banda de la Xina el Port de Barcelona ha ressaltat com a “més dinàmics” els Estats Units, Turquia, Vietnam, Egipte i el Marroc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Estabilitzat l’incendi de la planta de compostatge de Botarell

Notícia següent

Nou èxit de participació de la 14a caminada de resistència La Bastarda de Parets

Notícies relacionades