Terrassa incrementarà la presència policial al carrer

Les mesures es centren en evitar agressions, baralles i robatoris amb força

Imatge recurs d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra.

En la reunió celebrada aquesta tarda entre l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, s’ha acordat la implementació d’un dispositiu d’actuació conjunta a la ciutat entre els cossos de Policia Municipal i el de Mossos d’Esquadra. Aquest desplegament, que s’iniciarà a partir d’aquest mateix divendres, té per objectiu reforçar i visibilitzar la presència permanent de cossos de seguretat als carrers de la ciutat, en especial a les zones on s’acostumen a produir concentracions de persones als vespres i a les nits. Les accions previstes es centraran en evitar que es produeixin casos d’agressions, baralles i robatoris amb força, i generar sensació de seguretat al conjunt de la ciutadania.

Per a l’alcalde, Jordi Ballart, la reunio ha servit per «exposar al conseller la preocupació municipal davant les situacions d’inseguretat que ens transmet la ciutadania i valorar la idoneïtat de reforçar la presència policial als carrers de la ciutat de manera immediata». En aquest sentit, «el nostre deure és actuar i respondre a les necessitats de la ciutadania, escoltar i actuar en conseqúència, i per aquest tema, hem de comptar amb el reforç d’Interior i els Mossos d’Esquadra» explica l’alcalde.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha refermat la predisposició del Govern català davant les demandes exposades pel consistori i s’ha emplaçat a «seguir explorant vies de col·laboració conjuntes entre les dues administracions per enfortir els nivells de seguretat a la ciutat».

En relació als casos que s’han produït aquest cap de setmana a la ciutat, l’alcalde ha demanat als responsables d’Interior «que s’agililitzin al màxim les investigacions obertes i es puguin detenir quan abans els autors de les agressions». L’alcalde ha agraït la presència a la ciutat del conseller, que ha mostrat la predisposició del Govern de la Generalitat davant les demandes municipals que se li han exposat.  

Davant d’aquesta situació, a nivell municipal s’ha decidit accelerar el projecte d’instal·lació de les càmeres de videovigilància a l’espai públic. Així, s’ha previst la primera instal·lació aquest mateix divendres, a la zona del carrer de la Rasa. Pel que fa a les càmeres unipersonals dels agents del Cos de Policia Municipal, queda pendent la resolució de la Comissió de Videovigilància de Catalunya, per a posar-les en funcionament properament.  

Altres actuacions 

Per part municipal, a més, s’han previst altres actuacions per tal de reforçar la percepció de seguretat als carrers de la ciutat i l’acceleració de diferents mesures ja previstes. Així, es preveu mantenir els punts d’informació i conscienciació per gaudir d’un oci nocturn responsable, per atendre i assessorar a la ciutadania davant denúncies d’assetjaments i/o agressions sexistes o lgtbifòbiques que es puguin produïr a les nits. A més, també s’ha previst reforçar aquests punts amb educadors socials per tal d’arribar a més població, en especial als joves, per conèixer les seves necessitats i propostes.