Preparen una sèrie sobre el rei Joan Carles

Estarà dirigida per Javier Olivares i produïda per Mediapro

La Família Reial espanyola tindrà la seva pròpia “The Crown”. The Mediapro Studios està preparant una sèrie de televisió centrada en la figura del rei Joan Carles, segons ha avançat el diari El País. La ficció es dirà “El rey” i estarà dirigida per Javier Olivares, creador d’altres sèries com “El Ministerio del Tiempo” o “Isabel”.

La sèrie, que comptarà amb tres temporades d’entre 10 i 12 capítols cadascuna, es troba en una fase inicial de producció i encara no s’ha trobat una cadena o una plataforma d’emissió. Tampoc se sap quins actors es posaran en el paper dels personatges.

Tot i que en un principi només s’havia de centrar en els últims anys del regnat de Joan Carles, la publicació del llibre “Yo, el Rey” de Pilar Eyre va fer canviar els plans del creador. Així doncs, la producció se centrarà en tot el regnat del rei emèrit dividit en tres grans etapes com són el seu ascens al poder, el moment àlgid de la seva figura i la decadència i els problemes dels darrers anys.

A més de la visió més institucional en el seu paper de rei, també es podran veure reflectits aspectes de la seva vida íntima com la relació amb Bàrbara Rey, els conflictes amb la reina Letícia o els primers escàndols fiscals.

Mediaset també prepara una sèrie sobre el rei emèrit

La producció que prepara Mediapro s’uneix a la que a finals de 2020 va anunciar Mediaset i que es titularà “El emérito”. Es tracta d’una ficció que girarà entorn dels últims anys com a rei de Joan Carles en un context de postcrisi econòmica del 2008. A més, Mediaset Espanya també prepara un documental sobre la seva figura.