Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Talarn felicita la Fundació Aspros per arribar “a l’excel·lència per via de la modèstia”

Avatar photo

El president de la Diputació de Lleida remarca que l’assessorament extern servirà per “impulsar o replantejar” els serveis d’una entitat amb quasi 60 d’història i que atén més de 500 famílies.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dimarts en la presentació del Consell Assessor de la Fundació Privada Aspros, que ha tingut lloc a la Sala la Canonja de la Seu Vella de Lleida. Talarn ha felicitat la Fundació Aspros per la creació d’aquest ens i per arribar “a l’excel·lència per via de la modèstia.

A més de Talarn, l’acte ha comptat amb l’assistència de Violant Cervera, consellera de Drets Socials de la Generalitat; Miquel Pueyo, alcalde de Lleida; Joan Segura, delegat dels serveis territorials de Drets Socials a Lleida; Toni Bosch, vicepresident del Consell Comarcal del Segrià; Jaume Herrera, president de la Fundació Aspros; Enric Herrera, director executiu de la Fundació Aspros; i Conxita Villar, presidenta del Consell Assessor Fundació Aspros.

Conduït per la periodista Mariví Chacón, l’acte ha tingut una primera part en la que han intervingut els responsables de la Fundació Aspros. A continuació la doctora Rosa M. Pérez Pérez ha ofert la ponència ‘El valor de la societat en la discapacitat’. La cloenda ha anat a càrrec de Joan Talarn, Miquel Pueyo i Violant Cervera.

En el seu parlament, Joan Talarn ha felicitat la Fundació Aspros per la iniciativa de crear un Consell Assessor, un òrgan format per persones “referents” en l’àmbit del coneixement, l’empresa, la salut i la tecnologia, que per la seva trajectòria personal i professional aporten “una visió ampla i estratègica del paper de la Fundació en l’actualitat i en el futur”.

El president de la Diputació ha volgut remarcar el fet que, una entitat amb pràcticament 60 anys d’història –va néixer el 1962– i que “atén més de 500 famílies”, arribi a la conclusió que necessita assessorament extern per impulsar o replantejar els seus serveis, i que segons Talarn significa que ha arribat a “un altíssim punt d’excel·lència per via de la modèstia”. Incidint en aquesta idea, el president ha precisat que “saber detectar la necessitat que ens ajudin a millorar és clau per revolucionar organitzacions”, més encara quan es parla d’entitats socials.

En aquest mateix sentit, Joan Talarn ha recordat que, arran de la pandèmia, la Diputació de Lleida es va marcar com a objectiu “no permetre que els més dèbils en surtin més debilitats encara”, i és per això que es va reforçar l’àrea de Salut Pública i Benestar Social, que destina “més de 2 milions d’euros a les entitats sense ànim de lucre del territori”. Una xifra, aquesta, que es multiplica “per tres o per quatre en mans de les entitats del tercer sector”, que saben com aplicar els seus recursos a les necessitats veritables de les persones i les famílies a les quals presten servei. És per això que Talarn ha destacat que, sense aquestes entitats, l’administració “mai no arribaria a poder cobrir les necessitats socials en tots els àmbits”, que es resumeixen en “fer que les persones amb capacitats diverses gaudeixin d’una millor qualitat de vida i no siguin víctimes de cap discriminació”.

La consellera Violant Cervera s’ha referit també a aquesta tasca d’acompanyament i de suport que han d’exercir les administracions per tal de fer prevaldre “l’autonomia personal i el dret a la lliure decisió de les persones” a l’hora d’escollir com volen viure, mentre que, en nom d’Aspros, Jaume Herrera ha remarcat que el Consell Assessor ha de servir per visualitzar “noves idees, noves estratègies i nous enfocaments”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Andorra destinarà 20 milions a la transformació digital fins al 2024

Notícia següent

Terrassa incrementarà la presència policial al carrer

Notícies relacionades