Dijous, 3 d'abril de 2025
És notícia

Terrassa ha acollit la primera reunió amb la directora de Transició Hídrica del Govern de la Generalitat

Avatar photo
La proposta de finançament als operadors públics, la nova llei de transició hídrica i l’accés de les empreses públiques a les subvencions han sigut els temes escollits
La regidora del Cicle de l’Aigua, Patrícia Reche, en qualitat de vicepresidenta de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP); i acompanyada de la directora de l’àrea de Transició Ecològica de l’Ajuntament, Anna Crispi i del gerent de l’empresa pública Taigua, Juan Ramón Vázquez ; es va reunir ahir a la tarda, amb la nova directora general de Transició Hídrica del Govern de la Generalitat, Concha Zorrilla; amb l’actual director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Josep Lluís Armenter, i amb el gerent d’aquest organisme, Daniel Meroño. A la visita, Reche ha anat acompanyada del coordinador d’aquesta entitat, Lluís Basteiro, i dels electes del Prat de Llobregat i Girona, que ocupen els càrrecs de presidència i tresoreria respectivament, a l’AMAP.
Durant la trobada es van tractar temes com la proposta de finançament als operadors públics amb crèdits tots; l’accés directe per part de les empreses públiques a les subvencions; la participació en la construcció de la nova llei de transició hídrica i, també, en el proper cicle de planificació hidrològica. En el decurs de la reunió va a oferir la coordinació i col·laboració de l’AMAP amb la nova Unitat de Suport als Ens Locals de l’ACA, pel que fa a tractar temes com les tarifes o els directrius per als operadors, entre altres preguntes.
L’AMAP defensa i promou la gestió pública de l’aigua i el seu objectiu és donar suport als municipis que presten aquest servei de forma directa o que tenen la voluntat de fer-ho.
Terrassa va ser un dels membres fundadors d’aquest organisme, constituït el 31 de gener de 2018, i forma part de la comissió executiva. Actualment, l’AMAP està integrada per 85 membres, dels quals 68 són municipis, 11 són empreses públiques i 6 entitats. A Catalunya, la gestió és el model de triat per la majoria dels municipis (523) i representa el 55% de les localitats. Tot i aquest elevat percentatge, la gestió privada es concentra a les grans zones urbanes.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
Laura Borràs

El TSJC demana l’indult parcial de Laura Borràs i suspèn el seu ingrés a presó

Notícia següent

El Ripollès detecta 287 persones que presenten risc social i complexitat sanitària

Notícies relacionades