La regidora del Cicle de l’Aigua, Patrícia Reche, en qualitat de vicepresidenta de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP); i acompanyada de la directora de l’àrea de Transició Ecològica de l’Ajuntament, Anna Crispi i del gerent de l’empresa pública Taigua, Juan Ramón Vázquez ; es va reunir ahir a la tarda, amb la nova directora general de Transició Hídrica del Govern de la Generalitat, Concha Zorrilla; amb l’actual director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Josep Lluís Armenter, i amb el gerent d’aquest organisme, Daniel Meroño. A la visita, Reche ha anat acompanyada del coordinador d’aquesta entitat, Lluís Basteiro, i dels electes del Prat de Llobregat i Girona, que ocupen els càrrecs de presidència i tresoreria respectivament, a l’AMAP.
Durant la trobada es van tractar temes com la proposta de finançament als operadors públics amb crèdits tots; l’accés directe per part de les empreses públiques a les subvencions; la participació en la construcció de la nova llei de transició hídrica i, també, en el proper cicle de planificació hidrològica. En el decurs de la reunió va a oferir la coordinació i col·laboració de l’AMAP amb la nova Unitat de Suport als Ens Locals de l’ACA, pel que fa a tractar temes com les tarifes o els directrius per als operadors, entre altres preguntes.
L’AMAP defensa i promou la gestió pública de l’aigua i el seu objectiu és donar suport als municipis que presten aquest servei de forma directa o que tenen la voluntat de fer-ho.
Terrassa va ser un dels membres fundadors d’aquest organisme, constituït el 31 de gener de 2018, i forma part de la comissió executiva. Actualment, l’AMAP està integrada per 85 membres, dels quals 68 són municipis, 11 són empreses públiques i 6 entitats. A Catalunya, la gestió és el model de triat per la majoria dels municipis (523) i representa el 55% de les localitats. Tot i aquest elevat percentatge, la gestió privada es concentra a les grans zones urbanes.