Dissabte, 29 de juny de 2024
És notícia

El Museu de Terrassa canvia de look

Avatar photo
Avui s’ha donat a conèixer en roda de premsa la nova imatge del Museu de Terrassa, emmarcada dins de les accions contemplades en el nou Pla Estratègic del Museu de Terrassa
Casa Alegre de Sagrera. Fotografia: Júlia Ponsa.

El regidor de Cultura Popular i Cicles Festius, Joan Salvador; i la directora del Museu de Terrassa, Gemma Ramos; han presentat la nova imatge del Museu de Terrassa a l’emblemàtica Casa Alegre de Sagrera.

Durant l’acte s’ha projectat un vídeo amb el procés de creació de la nova imatge del Museu, emmarcada dins de les accions contemplades en el nou Pla Estratègic del Museu de Terrassa i fruit d’un treball que s’ha dut a terme des de l’Ajuntament de Terrassa, tant des del Servei de Comunicació com des del Servei de Patrimoni Cultural i Turisme.

Aquesta nova imatge té l’objectiu i voluntat d’explicar-se millor a la ciutadania i d’apostar per a una mirada més social del museu que obri les portes al conjunt dels terrassencs i terrassenques. Tal com ha explicat Gemma Ramos, “el que volen amb aquesta nova imatge és mostrar que el Museu de Terrassa no és un, sinó que són cinc equipaments diferents“, i ha explicat que “amb aquest logo s’identifica a cada un dels edificis, però alhora també hi ha un logo conjunt que forma part d’un tot”.

Malgrat que l’imaginari de museu sovint correspon a un únic edifici, el fet és que el Museu de Terrassa està integrat actualment pel Castell Cartoixa de Vallparadís, la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d’Ègara, la Torre del Palau i el Centre d’Interpretació de la Vila Medieval, i el Claustre del Convent de Sant Francesc.

Respecte al detall del logo, cal afegir que hi ha una lògica darrere l’ordre, les formes i els colors. Tal com ha explicat Gemma Ramos “l’ordre dels elements correspon a l’ordre d’arribada dels equipaments a terrassa”.

En aquest sentit d’esquerra a dreta del logo hi trobem primerament la forma que fa honor a la Seu d’Ègara, representada mitjançant dos cercles concèntrics de color daurat. Al costat hi trobem la icona que fa referència al Castell Cartoixa, que va entrar al patrimoni municipal l’any 59. Aquest està representat amb un arc apuntat de color terrós, que és propi del castell.

Al mig hi trobem la Casa Alegre, representada mitjançant una esquematització d’una rosa de color malva. A la seva dreta hi trobem la Torre del palau representada amb un merlet de color blau i, en últim lloc hi tenim el Claustre del convent de Sant Francesc, integrat al patrimoni municipal de la ciutat l’any 2004. El Claustre està representat per una icònica volta de creueria de color groc.

Així doncs, i tal com ha apuntat la directora Ramos “la suma de totes aquestes formes i colors ha donat pas al logo del Museu de Terrassa”.

Un canvi de look de l’equipament que impulsarà una millor divulgació del Museu de Terrassa al conjunt de la ciutadania. Una nova imatge que marca un nou camí d’inici i un canvi de mirada que vol incentivar la participació ciutadana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Petons i abraçades entre els dirigents d’ERC i Junts en aprovar-se l’amnistia al Congrés

Notícia següent

Molinera, sobre el conflicte del terme: “Demanem que Tarragona visqui en 2024”

Notícies relacionades