Investiguen l’exregidor de Cultura de Terrassa per presumptes contractacions irregulars

Amadeu Aguado nega que mai hagi assignat contractes a dit i s'ofereix per col·laborar en tot el que sigui necessari

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La fiscalia de Terrassa ha obert diligències per una presumpta adjudicació de contractes irregular que hauria comès directament l’exregidor de Cultura Amadeu Aguado (PSC). Segons avança el diari Món Terrassa, un treballador d’una empresa del sector cultural va enviar una carta a l’alcalde, Jordi Ballart (Tot x Terrassa), on denunciava les possibles irregularitats, motiu pel qual el consistori ha posat en marxa els mecanismes per determinar la veracitat dels fets denunciats i ha traslladat la informació a la fiscalia. Aguado, ara a l’oposició, defensa en declaracions a l’ACN que mai ha fet cap contractació a dit i s’ofereix per col·laborar en tot allò que sigui necessari per demostrar que mai va obrar malament.

Els fets, que han confirmat el propi Aguado i el consistori a l’ACN, es remunten a quan assumia responsabilitats com a regidor de Cultura a l’Ajuntament de Terrassa i sota el mandat de tres alcaldes socialistes diferents: Pere Navarro, Jordi Ballart en la seva etapa al capdavant del PSC, i Alfredo Vega, qui va assumir l’alcaldia quan Ballart va estripar el carnet. En una carta que un treballador d’una empresa vinculada al sector cultural va fer arribar a Ballart, ara alcalde per Tot x Terrassa, s’assenyalava que Aguado podria haver beneficiat l’empresa Gestió i Assessorament d’Actes Culturals S.L. amb contractacions directes entre els anys 2007 i 2019, firma on hi treballa el nebot d’Aguado. A més, s’assenyalava l’atorgament de subvencions a la fundació cultural local La Xarxa en aquest mateix període.

Segons confirmen fonts municipals, en rebre l’escrit, Ballart el va posar en coneixement del coordinador general i dels serveis jurídics de l’Ajuntament perquè activessin els mecanismes oportuns. A partir d’aquí, el document va seguint el seu tràmit, i, entre d’altres, es va informar de la situació al mateix Aguado.

Paral·lelament, es va traslladar l’escrit a la fiscalia de Terrassa, que va obrir diligències, a l’espera de sol·licitar la documentació necessària al consistori per determinar la responsabilitat d’Aguado, si n’hi ha. En declaracions a l’ACN, però, el regidor, ara a l’oposició, nega mala praxis en tots els anys que ha tingut atribucions als diferents executius socialistes.

“Jo no he atorgat cap contracte a dit ni cap subvenció a ningú”, nega categòricament Aguado. En aquest sentit, recorda que els procediments que es van dur a terme mentre ell era al capdavant de Cultura van ser transparents. “Són de pública concurrència i sempre d’acord amb els informes tècnics, amb intervenció i amb secretaria”, explica.

Aguado, a més, hi veu una mà negra, donat que recentment el PSC ha demanat a Ballart que destitueixi l’actual regidora de Cultura, l’actriu Rosa Boladeras, en considerar que va adjudicar sense concurs públic l’organització del festival de poesia Elixir de Terrassa a l’Associació Elixir Poètic. Una entitat que, d’altra banda, es va crear per organitzar el propi certamen.

Els socialistes, de fet, van impulsar un expedient sancionador a Boladeras per possible vulneració del codi ètic local. El text va prosperar en el ple del mes d’abril amb la voluntat, segons l’executiu municipal, que es demostri que no hi va haver mala praxis per part de la regidora, a qui Ballart ha traslladat tot el seu suport.

Per tot plegat, Aguado es posa a disposició de fiscalia i Ajuntament per resoldre qualsevol dubte que hi hagi al respecte de la seva gestió: “Estem molt tranquils, tot s’ha fet d’acord amb la llei”, argumenta. Paral·lelament, el regidor assegura que es reserva el dret d’actuar legalment contra les acusacions i “injúries” que assegura que conté la carta adreçada a l’alcalde sobre la seva gestió.