Terrassa engega una campanya per a l’adopció responsable d’animals al Nadal

Des del Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia de Terrassa es recorda que els animals no han de ser regalats com si fossin objectes

L’Ajuntament de Terrassa ha engegat una campanya de conscienciació per recordar  a la ciutadania que els animals no han de ser objecte de regal ni de compra. La  iniciativa, impulsada des de la Comissió de Benestar Animal, es posa en marxa de  cara a les festes nadalenques, per incidir en la necessitat de reflexionar abans de  prendre la decisió d’incorporar un gos o un gat en l’entorn familiar. El missatge és  que la decisió de tenir o no un animal de companyia l’han de meditar molt bé tots els  integrants de la família i ser-ne conscients i responsables.  

En aquesta línia, la regidoria de Benestar Animal treballa des de fa setmanes amb  accions com la instal·lació del Bobby, un gos de peluix, a l’atri de l’Ajuntament per  sensibilitzar els terrassencs i terrassenques sobre la importància de la tinença  responsable d’animals i incidir en què no són joguines, són éssers vius. Des del  consistori també s’han elaborat dos vídeos en aquesta línia que es compartiran a les  xarxes socials durant tota la campanya nadalenca. 

Des del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAADC) de Terrassa  es recorda que és important tenir en compte que la convivència amb un animal de  companyia serà duradora i, davant d’una decisió tan important, cal valorar tots els  aspectes a tenir en compte i informar-se de què necessitarà l’animal i les obligacions  que comportarà. La pèrdua d’interès per l’animal, el seu comportament o la falta de  temps i espai suposen les principals causes dels abandonaments que es  produeixen cada any. L’any 2019 van passar pel CAADC més de 450 gossos i 800  gats.  

El CAADC és un centre que acull gossos, gats i fures. L’objectiu principal és la  recuperació dels animals perduts o abandonats i la seva reintroducció en llars  mitjançant programes d’adopció. Els animals abans de ser adoptats han de fer una estada mínima, legalment establerta de 20 dies. Un cop passat aquest període, si les  seves condicions de salut i de conducta ho aconsellen, passen al programa  d’adopció. Els animals adoptats es lliuren identificats amb microxip, desparasitats,  vacunats, i esterilitzats.  

Per adoptar un dels animals del centre, cal ser major d’edat i s’estableix un període  de prova de 20 dies després de l’adopció, a més del compromís signat d’oferir-li a  l’animal totes les atencions necessàries i ser un/a propietari/ària responsable. Les  persones interessades a adoptar un animal de companyia del centre, poden  demanar cita prèvia trucant al 93 727 50 59 o 93 727 68 41 o enviant un correu a  caadc@terrassa.cat.