El Govern manté l’aforament al 50% en equipaments culturals i un màxim de 1.000 persones

La consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, ha explicat aquest divendres que es manté l’aforament al 50% en equipaments culturals, amb un màxim de 1.000 persones.

En una roda de premsa amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat les mesures de cara a Nadal, que entraran en vigor aquest dilluns i s’allargaran fins l’11 de gener.

Budó ha assegurat, en relació amb les cavalcades de Reis, que seran “més estàtiques que dinàmiques” per evitar aglomeracions i que no hi haurà patges que recullin les cartes dels nens al carrer.

Als centres de culte, el Govern manté un aforament del 30% amb un màxim de 1.000 persones.

La consellera ha explicat que les instal·lacions i equipaments esportius es podran mantenir oberts si són a l’aire lliure amb un aforament del 50%.

Pel que fa als equipaments esportius als espais tancats, la Generalitat manté l’aforament màxim del 30% i amb cita prèvia, malgrat que tancaran els dels centres comercials per reduir la mobilitat.

Budó ha assegurat que les activitats esportives es facin amb mascareta sempre que sigui possible, i ha subratllat que les de més esforç físic que ho impossibilitin es limitin a l’aire lliure.