Terrassa ha estat aquest diumenge l’escenari de la 27a edició del “Partit dels famosos” de La Marató, una activitat solidària organitzada pel Terrassa FC amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa. L’Estadi Olímpic de la ciutat ha reunit figures conegudes del món de la música, la interpretació, l’esport i el periodisme en un partit que ha aconseguit reunir milers d’espectadors per una bona causa.
La jornada ha estat marcada per la solidaritat, ja que aquest esdeveniment forma part de les diverses activitats organitzades en suport a La Marató de TV3, que enguany es dedica a la recerca científica sobre les malalties respiratòries.
Amb l’eslògan “A ple pulmó”, la iniciativa busca sensibilitzar la població sobre les causes, els símptomes i la prevenció d’aquestes malalties, que afecten més de dos milions de persones a Catalunya.
A Terrassa, durant tot el cap de setmana, més d’una quarantena d’activitats han tingut lloc a diversos punts de la ciutat, organitzades per entitats, escoles, associacions i clubs esportius, amb l’objectiu de contribuir a la causa de La Marató. El clima de solidaritat es va estendre més enllà del partit, amb iniciatives que continuaran fins més enllà de la celebració de la marató.
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha destacat l’esforç col·lectiu de la ciutat en favor de La Marató, manifestant que “un any més, la ciutadania està demostrant un gran esperit solidari envers un tema tan sensible com el suport a les persones que pateixen malalties respiratòries”.
Ballart també ha recordat que Terrassa és enguany “més protagonista que mai” de La Marató, amb la celebració de la gala solidària al Parc Audiovisual de Catalunya i el “Partit dels famosos” a l’Estadi Olímpic.
La problemàtica de les malalties respiratòries es presenta com una de les grans causes de salut pública a Catalunya. Segons dades del Departament de Salut, aquestes malalties afecten dos milions de persones a la regió, i ja són la segona causa d’ingrés hospitalari i la tercera causa de mort a Catalunya. Diàriament, 27 persones moren a causa d’aquestes patologies, una cada hora.
L’any 2024, el focus s’ha posat sobre la importància de la recerca i la sensibilització per combatre aquestes malalties, moltes de les quals són cròniques i poc conegudes. Entre elles, destaquen malalties com l’asma, la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), la fibrosi pulmonar, el càncer de pulmó i la tuberculosi.