Sant Cugat nomenarà fill predilecte l’economista i activista Arcadi Oliveres

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha acordat portar al ple municipal del pròxim 15 de febrer el nomenament de fill predilecte de l’economista i activista Arcadi Oliveres.

S’activarà el mecanisme que consisteix a aprovar un expedient, amb un període d’exposició pública, i la posterior ratificació en una sessió plenària, i el març s’apunta com la data més probable, segons ha informat el consistori.

La finalitat és reconèixer la trajectòria d’Oliveres “a favor de la pau i el desarmament, com també les nombroses iniciatives per impulsar els drets humans i la justícia social”.

L’activista viu al municipi vallesà, on va fundar la Universitat Internacional de la Pau el 1984 al costat de Frederic Roda, de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i Adolfo Pérez Esquivel, Premi Nobel de la Pau.

Oliveres també va engegar el projecte ‘Teixint Xarxes’, adreçat a estudiants d’instituts de la ciutat per “despertar consciències i fer reflexionar sobre la injustícia i vulneració dels drets humans” i les causes que les provoquen.

La proposta de nomenar-lo fill predilecte es produeix després que la família d’Oliveres anunciés fa uns dies, a través de les xarxes socials, que l’economista “està greument malalt”.