Sant Boi de Llobregat es prepara per acollir, un any més, la seva festa gastronòmica més emblemàtica: la Carxofada. El diumenge 30 de març, la Plaça de l’Ajuntament i la Rambla Rafael Casanova seran l’escenari d’una jornada dedicada a la carxofa, el producte estrella del Parc Agrari del Baix Llobregat i símbol de la ciutat.
La gran festa de la carxofa posarà fi a un mes de propostes i activitats per fomentar i posar en valor aquest fruit. Una programació que durant el mes ha ofert els CarxoMenús (menús gastronòmics a 12 establiments de la ciutat) i la CarxoTapa (tapa+beguda a 20 establiments), els vermuts musicals del CarxoSound i les activitats infantils del CarxoKids.
Com és habitual, la proposta principal serà un menú gastronòmic dissenyat i preparat per a 10 restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi (Associació Sant Boi Comerç). El menú se servirà en quatre torns (13, 13.30, 14 i 14.30 hores).
Els 1.800 kg de carxofes que faran servir en la preparació dels plats procediran del conreu i la collita dels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana.
Els restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi han dissenyat un menú especial per a l’ocasió, que inclou:
-
Pisto de verdures amb parmentier de carxofa
-
Carxofa a la brasa
-
Caneló de rostit i carxofa amb beixamel de calçot i pols de romesco
-
Botifarra de carxofa amb pa carxofer
-
Fideuà de carxofa i sípia
-
Dolç farcit de mousse de carxofa i caramel salat amb te matxa
Els tiquets per al menú degustació encara es poden comprar anticipadament a Can Massallera, Cal Ninyo i Cal Vitus. El mateix dia de l’esdeveniment podrà comprar a 18 euros fins a exhaurir existències.