Sant Boi de Llobregat celebrarà entre el 6 i el 8 de desembre una nova edició, la 78a, de la Fira de la Puríssima, la “gran festa d’hivern” del municipi. Ho farà amb 500 expositors, 20 més que l’any passat, i un recinte firal de 4,1 quilòmetres. Durant tres dies es preveu que passin per Sant Boi més de 200.000 persones, prop de la meitat de fora del municipi, i que tingui un impacte econòmic d’uns 12 milions d’euros. La novetat d’aquesta edició és que s’amplia l’espai destinat a la gastronomia i la restauració. “La Puríssima és una fira consolidada i referent que cada any evoluciona per adaptar-se als nous temps sense oblidar el seu origen agrícola”, destaca l’alcaldessa Lluïsa Moret.
Durant la presentació de la fira als mitjans de comunicació, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, destaca que tot i coincidir amb un pont llarg com el de la Puríssima, que podria restar-li públic, el certamen s’ha consolidat com un referent i que molta gent “el té al seu calendari” com una cita ineludible. Ho demostren els 200.000 visitants de la passada edició que enguany confien superar.
Moret també ha posat en valor el seu impacte econòmic, que en la passada edició va ser de 12 milions d’euros amb una despesa mitjana per persona de 64,5 euros.
Amb públics “fidels i majoritaris” com el familiar, Moret destaca que el gran repte és captar el públic juvenil entre els 16 i 20 anys que, més enllà de visitar la zona d’atraccions i l’Espai Jove, és el que menys presència té a la Puríssima. “És un repte que tenim. Captar aquest públic, aconseguir que s’apropiïn i es facin seva la ciutat”, assenyala.
Com és habitual, el recinte firal oferirà un gran ventall d’activitats per a tota la família. A L’Espai familiar de la plaça de l’Agricultura hi haurà inflables, un circuit de seguretat viària, activitats infantils i berenars gratuïts de pa amb xocolata, a més del taller de granja. A la Carpa Fresca es faran exhibicions de cuina i tallers saludables i sostenibles.
Una de les principals novetats d’aquesta edició és l’ampliació de l’espai destinat a la restauració. Arran del gran èxit que té sempre el Mercadal Gastronòmic, s’ha creat una segona àrea de ‘food trucks’ amb el títol de ‘Sabors al carrer‘ al carrer de la Cerdanya, on es podran tastar a peu de carrer tota mena de menjars molt a prop de l’Espai familiar de la plaça de l’Agricultura.
L’exposició de l’Ajuntament explicarà enguany de manera lúdica i divulgativa el projecte ‘Sant Boi Respira més Verd‘. El seu títol és ‘Arran de terra. Històries secretes del verd urbà‘ i es podrà veure a l’interior de la Carpa sostenible i saludable, al parc de la Muntanyeta.