Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Sabadell commemora el Dia Internacional del Poble Gitano

Avatar photo

Amb un caire més festiu, les activitats inclouran carpes temàtiques per a donar a conèixer la cultura i la història del poble gitano

L’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb l’Associació Gitana de Sabadell i la Fundació Secretariat Gitano, organitza una jornada commemorativa amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano el dilluns 3 d’abril.

 

La jornada començarà amb un acte institucional a les 16.30 h al Saló de Plens de l’Ajuntament, amb els representants de les entitats gitanes i la intervenció de joves i infants gitanos que parlaran del futur i les reivindicacions del poble gitano a Sabadell.

 

A partir de les 17 hores, i amb un caire més festiu, les activitats continuaran a la plaça del Doctor Robert, on hi haurà carpes temàtiques per a donar a conèixer la cultura i la història del poble gitano, mitjançant llibres provinents del fons de la Biblioteca del Nord i una exposició il·lustrada sobre la història del poble gitano. També es convidarà a les persones assistents a gaudir de música gitana o a fer un TikTok ambientat en el Dia del Poble Gitano.

 

Durant tota la jornada i fins al 10 d’abril, la bandera del poble gitano onejarà a la façana de l’Ajuntament.

 

El Dia del Poble Gitano commemora el Primer Congrés Mundial Roma – Gitano, celebrat el 8 d’abril de 1971 als afores de Londres. Un esdeveniment que va quedar marcat per l’establiment d’un programa polític per a l’emancipació i la igualtat, promogut per les organitzacions gitanes, i l’adopció de dos símbols d’unitat: la bandera gitana i l’himne gitano.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Concòrdia tanca la campanya electoral amb un acte lúdic i familiar per fomentar l’esperit de comunitat

Notícia següent

L’Escola NS Montserrat de Parets inaugura una escola bressol privada

Notícies relacionades