Parets del Vallès rep el premi a millor ajuntament en transformació digital

El reconeixement es va concedir ahir, 29 de març, a Manresa, encapçalat per la regidora d’Innovació i Participació, Gemma Garcia, i la regidora de Transparència, Laura Lozano

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Parets va rebre ahir, 29 de març, a Manresa, el premi a millor municipi capdavanter en transformació digital en la categoria de 5.001 a 20.000 habitants. El reconeixement es va fer dins la gala Reconeixements Administració Oberta de 2023 que organitza anualment l’AOC (Administració Oberta de Catalunya) per reconèixer els ajuntaments i consells comarcals. La recepció va estar encapçalada per la regidora d’Innovació i Participació, Gemma Garcia, i la regidora de Transparència, Laura Lozano.

La regidora d’Innovació i Participació, Gemma Garcia, va destacar que “estem molt contents de rebre per segon any consecutiu un premi tan especial que, reconeix el grau de maduresa en transformació digital. Valorem molt positivament el premi i la tasca feta. Avancem per un camí cap a la digitalització”.

L’acte va tenir lloc a la Sala Petita del Kursaal, de Manresa, i va comptar, a més, amb la presència de consellera de la Presidència i presidenta de l’AOC (Administració Oberta de Catalunya), Laura Vilagrà, el president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras, el director gerent de l’AOC, Santi Gallardo, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy.

El reconeixement té l’objectiu de posar de manifest l’excel·lent feina de les administracions locals i de contribuir en aprendre de les millors experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert. Els guardons de l’AOC distingeixen entre: municipis d’1 a 500 habitants, de 501 a 1.000 habitants, de 1.001 a 5.000 habitants, de 5.001 a 20.000 habitants, de 20.001 a 50.000 habitants, municipis de més de 50.000 habitants i consells comarcals. Les xifres en transparència del municipi Parets destaquen quedant en la primera posició dins la seva categoria i, recentment, l’Ajuntament també ha estat reconegut amb una de les millors puntuacions del segell de qualitat i transparència Infoparticipa que atorga anualment la Universitat Autònoma de Barcelona.