Nou enllumenat de la Gran Via entre Glòries i Sant Adrià

L'AMB ha substituït 248 punts de llum per tecnologia LED

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha renovat l’enllumenat de la Gran Via (C-31) en tots dos sentits de la marxa al tram de 2,7 quilòmetres que hi ha entre Glòries i Sant Adrià per estalviar energia.

En un comunicat, l’ens metropolità ha explicat que ha substituït 248 punts de llum per tecnologia LED, fet que suposa la implementació d'”un sistema baix en carboni, més eficient, net i sostenible” dins de la gestió integral de les rondes de Barcelona.

La renovació suposarà un estalvi de 25.500 euros per a les arques públiques i de 148.977 kWh/any, l’equivalent al consum elèctric anual de 20 habitatges; a més, augmentarà la seguretat de conducció i la visibilitat, disminuint la perillositat de la via i el risc d’accident.

La primera substitució d’enllumenat es va fer com a prova pilot al túnel de la Vila Olímpica de les rondes de Barcelona durant la primavera del 2020 i el 50% d’aquestes actuacions les finança un programa de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) per aconseguir una economia més neta i sostenible.

L’AMB té previstes tres actuacions més que comportaran la substitució d’enllumenat a partir de gener del 2022 als túnels de Colom, Pla de Palau i Poblenou de la ronda Litoral de Barcelona.