Maria Ubach participa en la I Reunió de Ministres d’Afers Exteriors

La trobada s’emmarca en les reunions ministerials de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest divendres a la I Reunió de Ministres d’Afers Exteriors Iberoamericans que s’ha celebrat avui a Santo Domingo, la capital de la República Dominicana. La trobada s’emmarca en les reunions ministerials de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà a la República Dominicana l’any 2022.

Durant la reunió s’ha escollit el nou secretari general iberoamericà en substitució de Rebeca Grynspan, que va finalitzar el seu mandat el 10 de setembre després de vuit anys al capdavant de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB). Així doncs, s’ha triat a l’actual ministre de Relacions Exteriors de Xile, Andrés Allamand. També s’ha decidit que Equador serà la seu de la XIX Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern.

En la trobada també s’ha refermat el compromís de la Conferència Iberoamericana per impulsar les quatre iniciatives de cooperació que van sorgir de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que es va celebrar a Andorra al mes d’abril d’enguany. Unes iniciatives relacionades amb la conscienciació ciutadana per assolir els ODS, la lluita contra la malaltia de chagas, l’Institut de Llengües Indígenes i l’eliminació de la violència contra les dones.

Ubach manté reunions bilaterals amb els ministres d’Afers Exteriors de Xile i de l’Uruguai

Maria Ubach també ha mantingut diverses trobades bilaterals aquest divendres amb alguns dels seus homòlegs presents en la reunió a Santo Domingo. En concret, Ubach s’ha reunit amb els ministres d’Afers Exteriors de Xile i de l’Uruguai, amb els quals ha pogut compartir temes d’interès comú i repassar les relacions entre països. La ministra també ha pogut conversar amb els titular d’Afers Exteriors de Portugal, Cuba, Argentina i Costa Rica.