MALTRACTAMENT ANIMAL: Abandona vuit gossos i gats a Montcada i Reixac i moren devorant-se entre ells

Malgrat les denúncies dels animalistes d'Advam, quan la policia hi va intervenir ja es van trobar la dantesca escena.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Advam, una associació animalista que promou l’adopció de mascotes a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) ha denunciat un terrible cas de maltractament animal en aquest municipi.

Instal·lacions d’Advam a Montcada i Reixac

Segons recull el digital Crónica Global i ha pogut ampliar LA CIUTAT, una veïna d’aquesta localitat, havia adoptat a Lleida 2 gossos i 2 gats, ha protagonitzat un cas molt greu de maltractament animal. També tenia un gos del seu exmarit i altres gats que havia acollit del carrer.

Aparentment, comenten a LA CIUTAT fonts d’Advam, era una persona que cuidava bé dels seus animals, els alimentava i duia al veterinari, col·laborava amb Advam en alimentar colònies felines i altres tasques de voluntariat. A l’entitat la coneixien des de feia dos anys i els semblava una persona de confiança.

CANVI DE DOMICILI

A partir del gener van deixar de tenir notícies de la dona, i ja a finals de febrer, un noi -avisat per l’exmarit de la voluntària- va alertar els animalistes de que havien trobat una gossa morta al domicili d’aquesta dona, a Montcada-Bifurcació.

Advam es va intentar posar en contacte amb la dona, però va ser impossible localitzar-la. Gràcies al testimoni d’alguns veïns i de l’exmarit van saber que se n’havia anat a viure amb un altre home al municipi veí de Ripollet.

Advam es va posar en contacte amb els Mossos d’Esquadra i Policia Local de Montcada, explicant-los la situació i les seves sospites del que estava passant. Els urbans de Montcada haurien acabat aconseguint contactar amb la dona i la van comminar que els obrís l’habitatge de Bifurcació on havia deixat les mascotes.

Després d’estires-i-arronsa amb la voluntària, que dubtava a deixar-los accedir al pis, van convèncer-la i, acompanyada del seu nou company, es van dirigir al domicili de Montcada Bifurcació.

TROBALLA MACABRA

En arribar a la casa, el primer avís que les coses no anaven bé va ser la forta olor que desprenia el portal. Quan van obrir es van trobar amb un espectacle dantesc: els cossos descompostos i en alguns casos momificats dels vuit animals, amb marques d’haver estat devorats entre ells.

Els Mossos van arrestar immediatament la dona i el jutge la va deixar amb llibertat amb càrrecs al cap de tres dies. Sembla que des de la mateixa alcaldia de Montcada es va intercedir per ingressar la dona en alguna institució psiquiàtrica, arrel d’aquest inusual comportament.

La dona havia abandonat els animals a la seva sort, tancats en un pis sense menjar ni aigua, en una zona marginal del municipi on la majoria de veïns -que no van sentir ni notar res- eren ocupes.

Des d’Advam encara no entenen què li va poder passar al cap a una dona que, aparentment, era amant dels animals i se n’ocupava, per acabar abandonant les mascotes a la seva sort fins que es morissin d’inanició.