Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

INCREÏBLE: Desmantellen una plantació de marihuana al Maresme i hi troben un caiman

Avatar photo

Els Mossos i la Policia Local de Tordera (Maresme), a més de 6.000 plantes de cànnabis i dues armes de foc, van quedar més que sorpresos en trobar l'inusual rèptil.

 

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Tordera han detingut tres persones en dues plantacions interiors de marihuana, on, a més, hi han localitzat un caiman i dues armes de foc.

En total es van localitzar 666 plantes i 5.200 esqueixos, tot valorat en uns 200.000 euros al mercat negre. També es va inutilitzar la instal·lació elèctrica.

LES PUNXADES A LA LLUM, DETERMINANTS

Els dos cossos policials van realitzar un dispositiu al veïnat de Sant Pere, en companyia de tècnics d’Endesa, per detectar plantacions i defraudacions elèctriques causants de les habituals fallades de llum a la zona. En el dispositiu també es van detectar dues plantacions interiors, i es van fer tres detencions més.

En el primer dels domicilis, ubicat arran de les diverses informacions i confirmat a través dels tècnics d’Endesa davant d’una defraudació de fluid elèctric flagrant, es va detenir una persona després d’acordar una entrada i registre voluntaris arran de les evidències mostrades pels agents.

En el marc d’aquesta primera entrada i registre, els agents van poder recuperar un exemplar femella de caiman, una espècie protegida. L’animal va ser lliurat pels agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), a Masquefa, i encara resta pendent de qualificar i quantificar la denúncia, ja que no presentava cap mena de documentació al respecte.

Respecte al segon domicili, els agents hi van trobar dues persones i la unitat d’investigació va sol·licitar un manament judicial d’entrada i perquisició al jutjat de guàrdia d’Arenys de Mar, qui va autoritzar-la unes hores després.

A l’interior del domicili es van trobar dues armes de foc, una d’elles modificada il·legalment, a més de les plantes de marihuana i el material adient per a la realització cíclica de plantacions interiors que incorporava, entre d’altres elements coneguts com aires condicionats, ventiladors i llums halògens, sistemes tecnològics per controlar de manera telemàtica els cicles de llum de les plantes.

Dues de les persones van ingressar a presó per ordre del jutjat de guàrdia d’Arenys, i una tercera va ser deixada sense efecte a l’espera de ser citada pel mateix jutjat.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Govern (ERC) fa cas omís als veïns de Llevant i ja té empresa per fer l’alberg

Notícia següent

Vilafranca participa en la 14a Fira Internacional d’Empreses Simulades

Notícies relacionades