El Govern (ERC) fa cas omís als veïns de Llevant i ja té empresa per fer l’alberg

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció del projecte a un gabinet de Barcelona amb un pressupost de gairebé 1,2 milions d'euros

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció del projecte per a la instal·lació de l’alberg juvenil de l’antiga Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona. D’aquesta manera, el govern català (ERC) ignora els veïns i veïnes de Llevant, que han reclamat en nombroses ocasions que no s’executi aquest projecte que consideren que podria provocar problemes al barri.

El projecte s’ha adjudicat al gabinet barceloní Ensenyat-Tarrida Arquitectes, SLP, per un import d’1.185.512 € i amb un període d’execució de vuit mesos. La idea és remodelar l’edifici ja edificat, que ocupa 17.379 m² dels 86.556 m² que té tot el complex, i adaptar-lo per tenir més de 550 places. L’objectiu és que les obres comencin l’any vinent i l’alberg obri les portes l’any 2026.

El futur de la Ciutat Residencial

Segons els requisits de la licitació del projecte, a l’edifici principal, que antigament s’havia fet servir com a cuina i menjador del complex, s’hi afegiran habitacions, aprofitant les antigues dels treballadors i fent-ne de noves. Així, aquest edifici tindria capacitat per acollir a 124 persones, i l’objectiu és que pugui funcionar de forma independent respecte de la resta del complex per acollir visitants durant la temporada baixa.

A banda d’aquest edifici principal, el projecte vol rehabilitar els mòduls dels voltants, que poden acollir entre 4 i 6 persones, arribant a un total de 432 places. Hi haurà una cuina per cada dos blocs (8 cuines en total) i 8 mòduls tècnics per a emmagatzematge i altres tasques.

També es vol instal·lar una pista esportiva polivalent al centre del complex i instal·lar diverses plaques solars que permetin el funcionament sostenible i eficient de tot el complex.