La Volta Ciclista a Espanya en 2023 sortirà des de Barcelona després de 60 anys

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La Volta a Espanya 2023 sortirà des de Barcelona. Un fet històric, perquè es tracta de la primera vegada que succeeix des de 1962. La capital catalana acollirà les dues primeres etapes de la ronda espanyola, la primera serà una contrarellotge per equips i en la segona, el diumenge, serà la meta, tal com ha anunciat aquest matí el regidor d’esports de la ciutat, David Escudé. Minuts després de l’anunci per part del regidor, era el compte oficial de la Volta qui feia l’anunci oficial a través de les seves xarxes socials.
Es tracta de la segona vegada que la ronda espanyola sortirà des de la capital catalana. De la primera, en 1962, han passat ja seixanta anys. L’última vegada que la Volta a Espanya va finalitzar una etapa a Barcelona va ser en 2012. Llavors, el belga Gilbert es va imposar en el circuit de Montjuïc al català Purito Rodríguez, que era líder en aquest moment.
El recorregut de les dues etapes es dissenyarà en conjunt entre l’Ajuntament de Barcelona i l’organització de la carrera buscant conjugar el millor espectacle esportiu amb l’exposició dels punts més emblemàtics de la ciutat.
Cal recordar que l’edició d’aquest any de la Volta començarà el 19 d’agost amb tres etapes en Països Baixos, sent el quart inici de la carrera a l’estranger. En 2023, el tornarà a fer des d’Espanya, amb Barcelona de testimoni.