Avui es compleixen 13 anys de la desaparició de Marta del Castillo

Els pares i familiars de Marta mai han perdut l'esperança de trobar el cos de la jove, i 13 anys després continuen demanant el mateix: justícia.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Tal dia com avui, 13 anys enrere, el dia 24 de gener del 2009 va desaparèixer i va ser assassinada la jove de tan sols 19 anys, Marta del Castillo Casanueva en un pis del número 78 del carrer León XIII a Sevilla.

Aquest ha sigut un dels crims que més ha commocionat la societat espanyola en els darrers anys, però mauradament encara no s’ha trobat el cos de la víctima. El principal acusat, Miguel Carcaño, l’únic condemnat pel crim de Marta, es troba a la presó arreu de la seva jaqueta on es va trobar la sang de Marta del Castillo, i qui va donar fins a 9 versions dels fets. Els altres tres persones sospitoses d’encobridores del delicte van quedar absoltes per falta de proves.

Marta del Castillo Casanueva tenia 17 anys quan va ser vista per última vegada el 24 de febrer del 2009. A les 17:30 d’aquell dia, sortia per parlar amb la seva exparella, Miguel Carcaño, qui la va anar a buscar a casa amb la seva moto.

En veure que les hores anaven passant i que la menor no tornava a casa, els pares es van començar a preocupar. Van trucar a tots els amics de la Marta per si sabien qualque cosa d’ella, però al veure tants missatges contradictoris, el pare es va presentar a la casa de Miguel Carcaño.

Tot i que els familiars van insistir a la policia i van posar vàries denúncies, no van començar a buscar-la fins a les 17 hores de la seva desaparició, un període de temps que hagués sigut clau per trobar-la amb vida. Els policies admetien que la jove podria estar de festa o amb amics i que per aquest motiu no l’havien de cercar tan aviat, encara que els paren els hi deien que la Marta no era així i que almenys contestaria al telèfon.

Dies després de la seva desaparició, el cas va quedar sota secret de sumari i, a finals de febrer, van detenir a sis persones per la seva presumpta implicació en la desaparició de la menor. Els arrestats van donar versions molt contradictòries dels fets i cap va confessar on estava amagat el cadàver de Marta.

Els pares i familiars de Marta mai han perdut l’esperança de trobar el cos de la jove, i 13 anys després continuen demanant el mateix: justícia.