Nova iniciativa a Viladecans per a conscienciar sobre el canvi climàtic

La primera edició tindrà lloc al barri de Poblat Roca

L’Ajuntament de Viladecans posa en marxa demà dissabte, 17 de setembre, la iniciativa Actua pel Clima, per conscienciar la ciutadania i apropar-la a petites accions que es poden fer en el dia a dia per contribuir a lluitar contra el canvi climàtic. Es tracta d’una instal·lació itinerant que cada mes arribarà a un barri diferent.

La primera edició tindrà lloc al barri de Poblat Roca, en concret a l’avinguda del Doctor Fleming –entre les avingudes de Pau Casals i de Gavà–, des de les 10.30 a les 13.30 hores. La lluita contra l’emergència climàtica necessita de l’acció dels governs, però també està en mans de l’ajut de cada persona, que, amb el seu compromís, pot ajudar a reduir la seva petjada en el planeta.

Allargar la vida útil d’objectes i roba vella

Actua pel Clima potencia la reutilització i la reparació ensenyant a allargar la vida útil dels objectes i de la roba vella. A través de l’entitat social Solidança, el servei ReparaTruck ajuda a arreglar petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes, tot oferint eines i consells d’una persona especialista. També, amb el servei DidalTruck s’ofereixen tècniques de costura i costumització i reciclatge de roba per tal de reduir els residus tèxtils.

A més, les persones interessades podran inscriure’s als programes municipals de compromís ciutadà per potenciar el verd urbà, com l’apadrinament d’escocells d’arbres del carrer per convertir-los en jardins florits i, també, l’objectiu de convertir els balcons dels habitatges en espais florits que potenciïn els insectes pol·linitzadors a partir de llavors proporcionades per l’Ajuntament.

La ciutadania també podrà adherir-se al Pacte pel Clima de Viladecans i sumar-se així a la comunitat local de persones i organitzacions que donen suport a l’acció climàtica i volen conèixer les activitats que s’estan duent a terme a la ciutat.

Abans d’acabar l’any, Actua pel Clima s’instal·larà als barris del Molí-Ginestar i de Sales.