L’Hospitalet presenta en els Next Generation 12 projectes contra el canvi climàtic

L’Ajuntament treballa en la concreció i el desenvolupament dels projectes de mobilitat sostenible

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha presentat en els fons europeus de recuperació Next Generation una dotzena de projectes per lluitar contra el canvi climàtic que tenen un pressupost de 21 milions d’euros.

En un comunicat aquest dijous, el consistori ha explicat que entre els objectius concrets hi ha la reducció d’emissions de gasos contaminants i de transport privat, els incentius al transport públic i la creació de zones d’atmosfera protegida al voltant dels centres escolars.

Les iniciatives s’emmarquen en el Pla de mobilitat urbana sostenible de la ciutat, tenen com a termini d’execució el novembre del 2023 i generarien 375 llocs de feina –entre directes, indirectes i induïts–, i també un impacte sobre el producte interior brut de 35 milions d’euros.

L’Hospitalet forma part íntegrament de la zona de baixes emissions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i treballa per consolidar la seva estratègia de mobilitat sostenible complementant-ne el desplegament amb diverses accions.

Algunes d’aquestes actuacions són completar la xarxa ciclable de la ciutat, crear àrees integrals de regulació de l’estacionament i millorar els itineraris connectors de diferents modalitats de transport.