L’Alt Pirineu i l’Aran reiteren la necessitat de tenir la llei de muntanya i territori

Els Consells Comarcals i el govern aranès reclamen mantenir els actuals referents d'ocupació del territori

La reunió mantinguda per les Presidències de l'Alt Pirineu i sindicatura d'Aran a Sort. ACN

El lobby Presidències de l’Alt Pirineu i sindicatura d’Aran reunit a Sort en el marc de les reunions periòdiques celebrades els darrers mesos, ha insistit en el desplegament de la llei de muntanya i llei de territori. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha dit que aquestes dos lleis han d’acabar amb “l’oblit històric” de les comarques de muntanya per part del Govern. “No volem que se’ns tracti amb paternalisme” ha remarcat Isus, i ha afegit que “solsament volem que s’entengui el fet diferencial de les comarques de muntanya”. Han aprofitat per reclamar també el manteniment dels actuals referents d’ocupació al territori. Es tracta d’una trentena de persones.

Els presidents comarcals volen ser propositius i poder fer un seguiment de la redacció d’aquestes lleis.

Aquestes reunions es fan mensualment i cada cop en un territori diferent. L’objectiu és consensuar propostes i transmetre-les a les institucions pertinents. Per Isus l’aprovació de la llei de muntanya i de territori és urgent i no es pot ajornar més i així ho faran arribar al Govern.

Aquest lobby ha insistit que el desplegament de la llei de muntanya s’ha de fer amb l’objectiu de dotar les zones de muntanya d’un marc normatiu específic que tingui en compte les seves singularitats i que n’afavoreixi el desenvolupament.