L’Ajuntament de l’Hospitalet es personarà com a acusació en el cas del Consell Esportiu

Cristóbal Plaza, un dels regidors investigats, ha fet efectiva la seva renúncia al càrrec al darrer ple de l'any

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

El ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet ha aprovat aquest dimecres per unanimitats la moció presentada per ERC per tal que el consistori es presenti com a acusació particular en el cas del Consell Esportiu “per defensar els interessos de la institució, de l’esport a la ciutat i dels veïns i veïnes”. La moció, que va ser rebutjada el passat mes de juny, preveu la creació d’una comissió per estudiar la documentació del Consell Esportiu relacionada amb les subvencions que l’entitat ha rebut del consistori. En el mateix ple, Cristóbal Plaza, un dels regidors investigats en el cas, ha fet efectiva la seva renúncia com a responsable de la regidoria d’Esports per “facilitar la investigació”. El substituirà Iman Aisa Abdellaoui.

Plaza que va presentar la seva renúncia el passat 12 de desembre, va ser detingut el passat mes de juny en el marc de l’operació per presumptes irregularitats al Consell Esportiu. El jutge que porta el cas investiga si Plaza va cobrar una indemnització de 47.000 euros quan va deixar la direcció del Consell Esportiu mentre públicament es va informar que es va fer un “relleu pactat”.

L’aprovació de la moció d’ERC es produeix dues setmanes després que l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marin, declarés com a investigada davant la UDEF pels delictes de prevaricació, malversació de diner públic i omissió del deure de perseguir un delicte.