Els legionaris de Barcelona renuncien desfilar a l’Hospitalet de Llobregat

L'any passat el consistori va intentar prohibir l'acte però no se'n va sortir

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Després de tres anys desfilant a l’Hospitalet de Llobregat, la Germandat dels Cavallers Legionaris de Barcelona no participarà aquest any en les processons de Setmana Santa de la segona ciutat de Catalunya, segons ha explicat el rector de la parròquia de la Immaculada Concepció, Custodio Ballester, encarregat d’organitzar les desfilades. L’esdeveniment, ja va generar una gran polèmica en les darreres edicions a causa del rebuig del consistori del municipi en vers l’acte. En aquesta ocasió, han estat els mateixos legionaris els que no han sol·licitat desfilar a l’Hospitalet.

Ballester detalla que enguany la germandat no ha sol·licitat desfilar a l’Hospitalet perquè té un acte programat a Barcelona el pròxim 22 d’abril. Custodio Ballester també ha volgut deixar clar que per desfilar a les processons de Setmana Santa “no cal demanar permís a ningú” i que si aquest any els legionaris no ho fan és perquè no li ho han demanat.

L’any passat, després de dos anys consecutius de desfilades dels legionaris, el govern municipal va prohibir, sense èxit, la processó. Els legionaris van acabar sortint al carrer en forma de manifestació i acompanyats d’un miler de persones per protestar contra la prohibició i per denunciar la voluntat del consistori de “voler controlar la vida religiosa de l’Hospitalet”.

A més del conflicte per les desfilades dels legionaris, l’enfrontament entre Custodio Ballester i l’Ajuntament de l’Hospitalet s’ha intensificat els darrers mesos arran de l’homenatge a la División Azul que la parròquia de la Immaculada Concepció del barri de Sanfeliu va acollir el passat mes de novembre.