Desallotgen per error una dona de 97 anys a l’Hospitalet de Llobregat

Els investigats per la seva execució han admès que va ser una equivocació, però es desconeix qui ho va ordenar

Imatge de la Rosario, la dona de 97 anys desallotjada per error. TV3

Han passat nou mesos des que la Rosario Bravo ho va perdre tot. El passat mes de febrer, aquesta dona de 97 anys i veïna de l’Hospitalet de Llobregat va anar a passar uns dies a casa del seu fill a Terrassa, però quan va tornar al seu pis no hi quedava res. L’havien desnonat per error i encara no se sap qui en van ser els responsables.

La família va interposar una querella pels delictes de prevaricació, robatori, furt i violació de domicili contra els qui van executar el desnonament. El cas es troba als jutjats i aquesta setmana han declarat alguns dels investigats com el manyà que va canviar el pany o un representant de la propietat. Tots han admès que es va tractar d’una equivocació, però asseguren que no en són responsables i rebutgen els delictes que se’ls imputen.

Des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es va reconèixer l’error des del primer moment i es va acusar el representant de la propietat de ser el culpable en indicar malament l’habitatge que s’havia de desallotjar realment, el pis de sota on vivia la Rosario. Tot i això, en el moment del llançament no hi havia present cap representant de la propietat i només hi havia el manyà, el gestor judicial, la procuradora de les finques i els operaris que van buidar el pis, que encara no estan identificats. Ningú es fa càrrec de la responsabilitat.

La Rosario finalment va poder recuperar el pis en el qual havia viscut els últims 60 anys, però no tot el que hi havia dins. Els operaris es van endur els mobles, els electrodomèstics, la roba i tots els records que tenia com un diari on escrivia les seves vivències o l’única fotografia que tenia de la boda amb el seu marit.

Unes pertinences i uns records que sembla impossible recuperar, ja que es van deixar al carrer o es van portar a un punt verd. La família reclama una indemnització per danys morals i pels béns sostrets. Mentre la Rosario es troba ingressada a Terrassa, ja que als seus gairebé 100 anys aquesta situació li ha provocat un estat d’angoixa i ansietat molt important.