Alerten que l’hospital de l’Hospitalet està en perill de tancament

El sindicat recorda que l'equipament sanitari té els quiròfans tancats fins al 2022 per la detecció de fongs

Metges de Catalunya ha alertat que la situació de l’Hospital General de l’Hospitalet “pot abocar” el centre al “tancament”. El sindicat mèdic ha afirmat que la paralització “per causa de força major” de l’activitat quirúrgica del complex sanitari “pot comprometre” la seva viabilitat si es manté l’exigència d’intervencions mínimes per rebre els 165 milions d’euros del contracte de prestació de serveis. Sense aquests ingressos, afirma el sindicat, la continuïtat del centre hospitalari del Baix Llobregat “no es pot assegurar”. Cal recordar que el juliol de l’any passat es van detectar fongs a vuit dels quiròfans, fet que va obligar a clausurar tot el bloc quirúrgic. La reforma de l’espai no es preveu que acabi fins al 2022.

Mentre duren les obres, les intervencions i els professionals d’aquest hospital s’han traslladat a l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, que, com el de l’Hospitalet, també pertany al Consorci Sanitari Integral (CSI).

Amb tot, Metges de Catalunya ha assegurat que els 10 quiròfans d’aquest hospital “no poden absorbir” les més de 15.000 operacions que el CatSalut demanda conjuntament als dos centres –sistema conegut com a hospital transversal– per abonar els 165 milions d’euros del contracte.

Per això, i per “evitar” un escenari econòmic que “comprometi” l’operativitat de l’hospital tenint en compte que el pressupost global del Consorci Sanitari Integral és de 217 milions d’euros, el sindicat demana al CatSalut que “garanteixi” els ingressos a l’empresa sanitària encara que, de manera transitòria, no arribi al mínim d’intervencions exigible. “L’atenció sanitària de 150.000 persones i la feina de 850 professionals sanitaris depenen de la seva continuïtat”, ha remarcat el sindicat.