Els horts comunitaris de Granollers i Vallès reben planter de varietat locals

La sisena edició del projecte 'Llavors de sempre' arriba a 200 persones de 20 horts de la comarca

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els dies 17 i 18 de gener unes 200 persones de 20 horts comunitaris de Granollers i comarca recolliran a l’Espai Congost (carretera de Caldes, 28) safates de planter de varietats locals en el marc de la sisena edició del projecte Llavors de sempre.

 

Llavors de sempre és una iniciativa del Banc de Llavors del Vallès Oriental i Parc Estudi, centre de formació orientat al desenvolupament del coneixement, promoció social i coeducació. Consisteix a acostar les varietats locals d’hortalisses als horts comunitaris de Granollers i comarca que ho vulguin.

 

El Banc de Llavors selecciona i facilita les llavors i els materials necessaris per a fer el planter que els alumnes de la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida, un recurs de formació dirigit a alumnes de 3r i 4t d’ESO que presenten unes carències educatives especials) de Parc Estudi sembren i cuiden a l’hivernacle que disposen a l’Espai Congost.

Aquest any cada safata conté diferents varietats locals, difícils de trobar de Ceba Cornet, Espinac Gegant d’Hivern, Enciam del Sucre, Pèsol del Ganxo, Fava Reina Mora i Coriandre. Totes de llavors provenen de la cooperativa les Refardes.

 

A part d’endur-se les safates, els membres dels diferents horts comunitaris participants han pogut escoltar les explicacions dels alumnes de la UEC sobre cada varietat i sobre el procés d’elaboració del planter. La majoria d’aquests horts comunitaris són de centres educatius de Granollers i comarca, però també n’hi ha d’entitats de caràcter social o ambiental.

El Banc de Llavors del Vallès Oriental

El Banc de Llavors del Vallès Oriental es va crear l’any 2014 i té la seu al Museu de Ciències Naturals de Granollers.

 

És un projecte de diferents ens de la comarca que col·laboren amb l’objectiu de preservar, catalogar, recuperar i difondre l’agrobiodiversitat del territori, i contribuir al fet que les varietats locals cada cop siguin més presents al mercat.

 

Promou diverses activitats de recuperació, custòdia i cessió de llavors, recerca i caracterització de varietats locals, i activitats de divulgació.