Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Terrassa participa en el projecte d’estratègies d’adaptació al canvi climàtic

Avatar photo

Amb durada de cinc anys, suposa una assignació de 284.375 euros a la ciutat

Terrassa és una de les ciutats europees que participa des d’aquest mes de gener en el projecte RESIST – Regions for climate change resilience through Innovation, Science and Technology (Regions per la resiliència del canvi climàtic a través de la Tecnologia, la Ciència i la Innovació), un projecte finançat per la UE que pretén accelerar la transformació i augmentar la capacitat d’adaptació de 12 regions europees. El projecte tracta de provar solucions d’adaptació i gestió de les emergències derivades del canvi climàtic dels reptes clau a Europa i, concretament a Catalunya: riuades, sequeres, onades de calor i incendis.

RESIST vol donar suport al desenvolupament d’estructures de govern i a l’ampliació d’enfocaments participatius, com ara la co-creació de mètodes i pràctiques, tant en zones rurals com urbanes, que són necessaris per garantir l’èxit en la transformació cap a una Europa justa i resilient al canvi climàtic d’aquí a l’any 2030. En aquest sentit, Terrassa hi participa, junt amb Blanes, com una de les dues zones pilot a Catalunya on es desenvoluparan i provaran solucions per donar resposta als reptes relacionats amb aquesta zona: inundacions, sequeres, onades de calor i incendis forestals.

 

Pressupost de 26,6 milions d’euros

El projecte, finançant per la UE, compta amb un pressupost total de 26,6 milions d’euros i inclou 56 socis compromesos de la UE, Noruega i Ucraïna. Es tracta d’un projecte de cinc anys, coordinat per SINTEF en col·laboració amb INOVA+, i que donarà suport a 12 regions de la UE en els seus esforços per construir resiliència davant els impactes del clima.

A Terrassa li correspondran 284.375 euros, amb els quals es treballarà per tal d’enfortir la resiliència a través del servei municipal de Protecció Civil d’una banda, i de Terrassa Ciutat Digital per l’altra, amb el suport del servei de Relacions Europees i Internacionals. D’entre les funcions destaquen el fet d’interactuar amb els socis dels projectes per aportar i aconseguir valor afegit, coordinar la comunicació del projecte i la difusió dels resultats o assegurar i col·laborar en la implantació efectiva de les eines tecnològiques i les metodologies resultants, entre altres responsabilitats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els horts comunitaris de Granollers i Vallès reben planter de varietat locals

Notícia següent

Surt a la venda una cervesa artesanal “Chía Salpique” feta a Tarragona

Notícies relacionades