Granollers presenta un audiovisual que mostra les històries de vida del Congost

El projecte, inclusiu i comunitari, sorgeix de La Quiosca, l’espai de dinamització sociocomunitària del barri

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Centre Ocupacional de la Fundació Vallès Oriental i l’Ajuntament de Granollers col·laboren en un nou projecte audiovisual comunitari per posar en valor i donar a conèixer les històries de vida dels comerciants i veïns i veïnes del barri del Congost de Granollers.

La proposta sorgeix de La Quiosca, ubicada a la plaça de la Llibertat, i que s’ha convertit en el plató del rodatge de l’audiovisual “Compartir històries de vida del barri Congost”.

Aquest projecte inclusiu i comunitari, consisteix en la gravació d’un document audiovisual amb entrevistes personalitzades, a veïns i veïnes, entitats i comerciants, persones que viuen o treballen al barri del Congost per donar a conèixer les històries de vida dels i les protagonistes del barri. Des de l’Ajuntament de Granollers s’ha convidat a entitats a participar-hi.

Un projecte inclusiu i comunitari

Per fomentar la inclusió social, des del Centre Ocupacional es fa una doble tasca: d’una banda, un grup de 40 persones del Centre Ocupacional que viuen al barri expliquen el seu dia a dia i les seves experiències viscudes com a informació per preparar les preguntes de cadascuna de les entrevistes personalitzades; i, d’altra banda, un grup de 8 persones, que du a terme l’activitat de teràpia ocupacional de ràdio i televisió, s’encarrega d’organitzar i fer les entrevistes, escollir les imatges… i configurar la proposta d’entrevista a cadascuna de les persones que viuen o treballen al barri.

Durant el mes de setembre i octubre s’han gravat les entrevistes a La Quiosca. Una vegada finalitzat el rodatge, el grup de l’activitat de ràdio i televisió editarà i muntarà el document audiovisual, que s’estrenarà a finals d’octubre, en un passi especial per a totes les persones participants en el projecte i tots els veïns i veïnes del barri del Congost, a la Cafeteria i Restaurant social de la Fundació La Mona Lisa. A més, també es publicarà a les xarxes socials de l’associació de Comerciants del Congost i de la Fundació, i a www.granollers.cat.