Gairebé 800 infants participen en la Festa del Civisme de L’Hospitalet

Els agents cívics han impartit aquest curs 39 tallers de civisme a 1.000 alumnes d’11 escoles

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Prop de 800 infants de L’Hospitalet han participar avui divendres al parc de les Planes en la Festa del Civisme, acte de cloenda dels tallers “Ser cívic és guai, que s’emmarca dins les accions de l’Aliança per la convivència. El curs 2022-2023 han assistit als 39 tallers de civisme impartits pels agents cívics 1.000 alumnes, de 2n a 6è de primària, d’11 escoles de la ciutat.

La festa de final de curs ha inclòs un esmorzar saludable per a tots els assistents; i durant tot el matí hi ha hagut jocs, música i un fotomaton per endur-se un record de la jornada. Com a cloenda, ha tingut lloc una gran pluja de confeti que ha substituït la tradicional festa de l’escuma, activitat que no es pot realitzar per la situació de sequera que vivim. Durant l’acte s’han llançat missatges a favor del civisme i la convivència, i s’ha obsequiat els infants amb bosses i samarretes.

En les xerrades que els agents cívics fan a les aules, es potencien bones pràctiques i hàbits cívics en les relacions personals i en l’ús dels béns comuns i serveis públics; es fomenta el diàleg a l’hora de resoldre conflictes, i s’ofereixen recursos per treballar a l’aula i detectar les conductes incíviques que dificulten el dia a dia de les persones.

Aquesta activitat, que compta amb el suport del Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet, té com a objectius motivar la reflexió de l’alumnat sobre els problemes que generen les conductes incíviques, treballar l’empatia i donar a conèixer les normes, els recursos i serveis ciutadans, a més de la figura i la funció de l’agent cívic.