Manresa estrena un mural fresc i desenfadat sobre la vinya i el vi en el marc del projecte Vi_suals

L’obra, de l’artista FMF (Ferran Manalbens), reflecteix elements clau del món de la vinya com el raïm i el cep, la pedra seca, el paisatge i el vi

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La ciutat de Manresa compta des d’aquesta setmana amb una obra permanent a l’aire lliure que uneix patrimoni vinícola i patrimoni artístic. Es tracta d’una pintura mural de l’artista FMF (Ferran Manalbens) que mostra el món de la vinya i el vi des d’un punt de vista fresc, esbojarrat i amb una paleta de colors molt saturada i brillant. L’obra, emmarcada en el projecte Vi_suals i la Fira Viba, es pot veure a la confluència entre l’avinguda Bases de Manresa i l’avinguda Universitària.

L’autor de l’obra és FMF (Ferran Manalbes), un artista graduat en Belles Arts que ha treballat en l’entorn més clandestí de la cultura urbana i l’art de carrer i es caracteritza pel seu estil fresc, despreocupat i lliure que ha deixat reflectit en el mural, juntament amb personatges divertits i esbojarrats.

La mostra artística ha deixat enrere l’exposició col·lectiva d’altres anys per transmutar cap a una proposta permanent i a càrrec d’un sol artista, que deixa a la ciutat una obra relacionada amb el món de la vinya i el vi de la comarca, amb l’objectiu d’enfortir la relació entre el patrimoni vitivinícola i el patrimoni artístic.

Amb una trajectòria de deu anys, el projecte Vi_suals compta amb la complicitat de la Denominació d’Origen Pla de Bages, l’Ajuntament de Manresa, la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC).