Es reprenen els tallers de memòria adreçats a la gent gran de l’Hospitalet

Abans de la pandèmia es realitzaven en els casals municipals de gent gran

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament i la Fundació Santa Eulàlia han reprès aquest mes els tallers de memòria que es feien als casals municipals de gent gran abans de la pandèmia. Aquest servei es va suspendre al tancar-se els casals com a mesura de prevenció davant la Covid-19. 

Després de realitzar una prova pilot amb alguns usuaris i obtenir-ne bons resultats, des d’aquest mes es realitzen els tallers cognitius de forma virtual  adreçats a les persones interessades que eren membres dels casals. 

Són tallers de dotze setmanes de durada que, igual que els anteriors, els organitzen els serveis de dependència municipal i els imparteix la Fundació Santa Eulàlia. Hi ha tres nivells de tallers i els usuaris fan el o els que necessiten. La previsió és aconseguir aquest any que ho realitzin unes 350 persones. 

Es donen de forma individual o en petits grups de tres o quatre persones a través de la plataforma online Teams o altres de similars. Cada usuari treballa a casa amb un dossier que li han lliurat i alguns vídeos explicatius que li van enviant i el professional l’ajuda amb les tasques del dossier i fa seguiment un cop per setmana o cada quinze dies, segons l’usuari i en diferents formats: Teams, correu o telèfon. Al final de cada sessió, es fan també els exercicis de moviment per entrenar la memòria. 

Com que la gent gran és un dels col·lectius de més risc davant la Covid-19, ha estat també dels més afectats pel que fa a la salut per la suspensió temporal d’algunes activitats i moltes persones han sofert un deteriorament físic i/o cognitiu molt notable. L’any passat van participar en els tallers un total de 434 persones.