Els municipis de menys de 10.000 habitants de Barcelona, preocupats pels botellots

Asseguren que no compten amb els "efectius policials suficients" per a evitar les aglomeracions durant dates com a cap d'any

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Dotze alcaldes de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona de menys de 10.000 habitants han sol·licitat per carta al Govern tenir toc de queda “davant el risc de sofrir un increment dels botellons durant el Nadal”.

Signen la carta els alcaldes de Tiana, Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Òrrius, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Santa Maria de Martorelles, Martorelles i Sant Fost de Campsentelles (Barcelona), segons l’escrit consultat per Europa Press.

Els alcaldes asseguren que no compten amb els “efectius policials suficients” per a evitar botellons durant dates com a cap d’any, després del tancament de l’oci nocturn per a evitar contagis de Covid-19.

I recorden que al setembre ja van haver de limitar l’accés al Parc de la Serralada Litoral i a aparcament en aquests municipis “per a evitar les concentracions i botellons que es produïen”, que a més van deixar el parc ple d’escombraries.

Si el Govern rebutja estendre el toc de queda a aquests municipis, alternativament reclamen un “dispositiu extraordinari i específic de Mossos d’Esquadra” per a garantir la seguretat ciutadana.

El toc de queda decretat pel Govern afecta a 126 municipis a Catalunya des del divendres: 117 són localitats de més de 10.000 persones i amb una incidència acumulada de més de 250 casos per 100.000 habitants en set dies, i altres nou per ser municipis illa que envolten aquestes poblacions per a evitar la propagació del virus.