La Diputació de Barcelona destina 100 MEUR a fomentar l’ocupació

Avatar photo

La inversió suposa el 2,4% del seu pressupost i ha permès que 236.459 persones millorin la seva ocupabilitat en els últims 3 anys

La Diputació de Barcelona ha destinat 99,5 milions d’euros, en els darrers tres anys, a polítiques d’ocupació. Segons un comunicat difós per l’ens aquest dimarts, la inversió suposa el 2,4% del seu pressupost i ha permès que 236.459 persones millorin l’ocupabilitat després de passar per un Servei Local d’Ocupació o una Oficina Tècnica Laboral.

 

La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha explicat que “malgrat no tenir competències en matèria d’ocupació”, fa més de 30 anys que treballen en aquest àmbit, centrant-se especialment en els col·lectius més vulnerables: dones, joves, majors de 45 anys i persones aturades de llarga durada.

 

Menor ha assegurat que en els darrers tres anys s’ha intensificat l’acompanyament i assessorament a aquests col·lectius vulnerables. Durant els últims tres anys, 78.447 persones han trobat feina, amb 168.025 insercions laborals, i 38.151 empreses han rebut assessorament de la Xarxa Xaloc per tal d’ajudar‐los a seleccionar els millors perfils. Segons dades facilitades per la Diputació, de cada 100 persones que busca feina a través de Xaloc, gairebé 30 n’aconsegueixen.

 

Per comarques, el Vallès Occidental (amb una taxa de persones inserides del 28,2%), l’Alt Penedès (amb un 27,5%) i el Baix Llobregat (amb un 25,6%) són les tres amb la taxa de persones inserides més alta. Segons el comunicat, la meitat de la població aturada de la província de Barcelona és usuària dels dispositius locals d’ocupació de la Xarxa Xaloc, una xifra superior al 22% que registra el SEPE.

 

La Diputació ha elaborat una radiografia del perfil de les persones usuàries dels Serveis Locals d’Ocupació, on la mitjana és una dona de 30 a 49 anys amb experiència prèvia i que fa menys de cinc anys que s’hi ha inscrit.

 

Si es posa el focus en el perfil d’empreses, asseguren que es tracta d’empreses de menys de 50 treballadors i que es dediquen al sector serveis, concretament petites i mitjanes empreses.

 

Menor, ha destacat que l’atur registrat a la província de Barcelona “registra una evolució positiva, amb una baixada del nombre d’aturats”. Ha assegurat que, amb la reforma laboral, “s’ha incrementat molt notablement la contractació indefinida respecte al 2021, tot i que segueixen fent‐se molts contractes temporals”.

 

Tot i això, Menor ha remarcat que “encara es generen desigualtats”. Per gènere, les dades apunten que aquesta situació de temporalitat afecta més les dones que els homes, on la contractació per jornada a temps complet és un 15% superior.

 

Pel que fa al tipus de jornada, els menors de 24 anys són els que registren una contractació més precària: entre els menors de 20 anys, la jornada a temps parcial supera el 50% de la contractació i la tipologia de tipus fixe‐discontinu s’eleva fins al 12,3%.

 

Més enllà de l’anàlisi del mercat de treball, la Diputació ha analitzat com està afectant la transformació digital a totes les ocupacions. Un 44% de les empreses no troben persones amb les competències digitals necessàries i el 43% de les persones d’entre 17 i 74 anys no tenen competències digitals bàsiques, segons l’informe de ‘The Future of Jobs’ del Fòrum econòmic mundial.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Cugat edita una guia per informar sobre els recursos socials

Notícia següent

Trenta evacuats i una nit sencera treballant: Incendi històric a Calafell

Notícies relacionades