La delegada del Govern de l’Estat visita Molins de Rei

Maria Eugènia Gay, visita Molins de Rei per conèixer el projecte de rehabilitació del Palau de Requesens

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha visitat aquest divendres 16 de desembre Molins de Rei per conèixer de primera mà l’evolució de restauració i rehabilitació del Palau Requesens, en la qual el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) va destinar una subvenció de 1,5M€, en el marc del programa de l’1,5% cultural, per a la conservació del patrimoni arquitectònic.

En primer lloc, la Delegada ha fet una visita institucional a l’Ajuntament on s’ha reunit amb l’alcalde de la ciutat, Xavi Paz, i a continuació ha signat al llibre d’honor del Consistori. Durant la trobada, a més de la rehabilitació del Palau, han abordat la millora de l’accessibilitat de l’Estació de Renfe del municipi, les dues grans inversions de l’Estat a la localitat; i també s’ha valorat el projecte, en redacció, dels accessos al Baix Llobregat, que comportarà un gran canvi en la mobilitat de la vila i del territori.

En acabar la reunió, han visitat el municipi i el Palau de Requesens, on s’ubicarà el futur Museu del Renaixement.

La Delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha destacat que “aquesta actuació demostra el compromís del Govern de protegir i salvaguardar el Patrimoni Cultural Espanyol”. L’alcalde, Xavi Paz, ha agraït la visita a la Delegada i ha afirmat que “gràcies a la voluntat i a la gran inversió del Govern de l’Estat el projecte de la recuperació del Palau de Requesens per ubicar el futur Museu del Renaixement podrà ser una realitat ben aviat”.

Per acabar, destacar que el programa de l’“1,5% Cultural” és la principal eina de l’Administració General de l’Estat per respondre al mandat constitucional pel qual els poders públics han de garantir la conservació i promoure l’enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels municipis de l’Estat i dels béns que ho integren. A aquest efecte, la Llei de Patrimoni Històric va establir el percentatge mínim de l’1% a aplicar sobre el pressupost de les obres públiques que s’executen per l’Administració de l’Estat.

Més enllà d’aquesta obligació, MITMA (abans del Ministeri de Foment) va ampliar el 2014 la seva aportació a aquest objecte de l’1% a l’1,5% del pressupost de les obres que licita.