Comença el judici a ‘la manada de Sabadell’ per una violació múltiple el 2019

Els quatre acusats declararan dimecres i no aquest dimarts com estava previst

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Audiència de Barcelona jutja a partir d’aquest dimarts quatre dels homes que presumptament van violar en grup una jove en una nau industrial de Sabadell (Barcelona) el febrer del 2019.

El judici en la secció 6 de l’Audiència de Barcelona ha començat amb la declaració de la víctima, que va denunciar aquesta violació grupal quan tenia 18 anys.

Els quatre acusats declararan al final del judici, i no aquest dimarts al matí com estava previst, a petició de les defenses, i la sala ha acceptat que els quatre processats declarin dimecres en comptes de començar el judici amb els interrogatoris.

En canvi, el judici ha començat amb la declaració de la víctima, que ha denunciat que va patir aquesta agressió sexual quan tenia 18 anys.

La Fiscalia demana condemnes d’entre 37 i 41 anys de presó per als quatre processats: un el considera l’autor dels fets i els altres tres, cooperadors necessaris.

Aquest dimarts també està previst que declarin els testimonis –un total de 18– i el judici continuarà amb les proves pericials, els informes de les parts i les conclusions finals.

DOS SOSPITOSOS MÉS

A banda d’aquests quatre processats, hi ha un cinquè implicat que va fugir durant la fase d’investigació i pel qual s’ha emès una ordre internacional de detenció, i un altre sospitós que no s’ha pogut identificar.

L’escrit d’acusació del fiscal exposa que la jove, que llavors tenia 18 anys, sortia d’una discoteca quan un home se li va acostar per l’esquena, la va agafar pel coll, la va posar contra la paret i la va agredir sexualment.

Després la va portar a una nau industrial, on hi havia la resta de sospitosos –tots d’entre 25 i 30 anys– i presumptament la van violar diverses vegades fins que cap a les 7.30 hores la jove va aconseguir escapar i va demanar ajuda a uns veïns que sortien del seu garatge.