Castellbisbal dona llum verda al nou Pla de prevenció de residus

El Ple municipal també aprova el Pla d’inversions de clavegueram 2021-2024, que preveu millores a la xarxa de sanejament de Can Santeugini i Costablanca

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dilluns, ha aprovat el nou Pla local de prevenció de residus, un document estratègic que marcarà les pautes a seguir per fomentar la reducció en la generació de residus a Castellbisbal fins al 2025.

El document, que fa una diagnosi de l’estat actual i proposa accions concretes de futur, vol aconseguir que en cinc anys s’hagi reduït un 10% la generació de residus per capità al municipi. Això implicaria passar dels 618 quilos anuals per persona que es generaven al 2019, als 466 quilos per any que s’espera que generem cada habitant al 2025. 

El Pla local de prevenció de residus s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals a excepció del PSC, que s’ha abstingut.

Millores a la xarxa de clavegueram

Altre document que ha rebut llum verda durant el Ple municipal és el Pla d’inversions de clavegueram 2021-2024 elaborat per la societat Aigües de Castellbisbal Empresa Mixta SL, en la qual participa el propi Ajuntament de Castellbisbal i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El Pla, que ha comptat amb el vistiplau de tots els grups municipals menys de la CUP, que ha votat en contra; preveu la reparació i/o substitució a causa del seu mal estat de part del clavegueram existent al municipi. En concret, està previst invertir un total de 1.827.769,64 € durant els propers quatre anys en obres de millora a la xarxa de sanejament, especialment a les urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca.

12.610 habitats, a data 1 de gener de 2021

Durant el Ple d’aquest mes de juny també s’ha fet la revisió anual del Padró municipal d’habitants, segons el qual a Castellbisbal, a data 1 de gener de 2021, hi ha empadronades un total de 12.610 persones, 38 més que el gener de 2020 i 320 més que fa 10 anys.