Sánchez manté que al setembre el 70% de la població estarà vacunada

L'objectiu del Govern es manté tot i la paralització de les vacunes Janssen

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, manté que l’objectiu és vacunar amb “total garantia i absoluta seguretat” el 70 per cent de la població espanyola, 33 milions de persones, a final d’agost, per tant es manté la previsió del Govern espanyol malgrat la paralització de 300.000 dosis de la vacuna contra la covid-19 de Janssen que es preveu que arribin aquest dimecres.

Tot i que no ha esmentat en la seva intervenció al ple del Congrés el revés que ha suposat per a l’estratègia d’immunització la decisió de la companyia de posposar els vaccins, després de la paralització als Estats Units per l’aparició de sis casos de trombes en persones vacunades amb la seva injecció, Sánchez ha assegurat que el Govern central “no només vol aconseguir els objectius, els vol superar”.

Així, ha recordat que entre abril i juny Espanya rebrà 38 milions de vacunes; i un cop l’EMA aprovi la vacuna de Curevac, espera que entre juny i setembre arribin 48 milions de dosis, la qual cosa suposa 87 milions entre abril i setembre. “Amb això ens assegurem que qualsevol persona que ho desitgi es pugui vacunar”, ha advertit aquest dimecres.

A més, sobre els últims canvis introduïts en relació amb la vacuna d’AstraZeneca, ha volgut destacar que l’estratègia de vacunació es fa sempre sota principis ètics i evidència científica, juntament amb el consens de les CA a l’empara del Consell Interterritorial del SNS.

“L’estratègia de vacunació és un procediment viu, seguim a cada hora les recomanacions de les autoritats sanitàries. El nostre objectiu és vacunar amb total garantia i absoluta seguretat”, ha recalcat després d’anunciar una actualització de l’estratègia d’immunització.