Salut més de 800 proves PCR al barri de Torre Baró durant tot el cap de setmana

L'objectiu era arribar als 800 testos en els dos dies de cribratges massius de covid-19

Una orientadora de l'Ajuntament de Barcelona regulant la cua per fer-se proves PCR a Torre Baró. ACN

El Departament de Salut ha fet 351 proves PCR al barri de Torre Baró de Barcelona aquest diumenge. Els cribratges massius de coronavirus van començar el dissabte, quan es van fer 485 proves al barri. Amb aquests darrers testos d’avui s’ha arribat a les 836 proves en total durant tot el cap de setmana.

Segons fonts de Salut, l’objectiu que s’havia fixat el Departament era de 800 testos. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avançat aquest matí a RAC1 que en la primera de les dues jornades es va detectar un 3,1% de persones contagiades però sense símptomes de coronavirus.

Precisament l’objectiu principal dels cribratges és trobar persones asimptomàtiques, que no saben que tenen el virus però que poden transmetre’l, per identificar-ne els contactes i trencar de forma precoç les cadenes de contagi.

Segons dades de Salut, la incidència del coronavirus a Torre Baró ha estat de 510 casos per 100.000 habitants entre el 28 de juliol i el 10 d’agost, mentre que la mitjana de Barcelona és de 174.