Protestes veïnals contra el nou carrer dels Àngels de Barcelona

Els afectats creuen que la nova tanca "divideix" el Raval i que les jardineres crearan problemes de brutícia i drogues

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Protesta veïnal contra la reforma del carrer dels Àngels. ACN

Els veïns del carrer dels Àngels, al Raval de Barcelona, han protestat aquest divendres contra la instal·lació, per part de l’Ajuntament, d’una tanca i altres elements de mobiliari urbà dins la iniciativa d’entorns segurs a les escoles. Els veïns creuen que la tanca és “carcerària” i “divideix” el barri, i denuncien que els nous elements “han creat un problema on no n’hi havia”.

“No estem en contra dels entorns segurs, però aquests no poden anar en contra dels veïns i comerciants”, ha sostingut Violeta Quiroga, veïna del carrer. Els grups municipals d’ERC, JxCat i Cs s’han trobat amb els veïns i han criticat la falta de diàleg per part de l’Ajuntament, reclamant “solucions conjuntes” entre les parts.

Violeta Quiroga, veïna del carrer, ha sostingut que amb la instal·lació d’aquests elements l’Ajuntament “ha creat un problema on no n’hi havia”. Els residents de la zona creuen que la tanca instal·lada a una de les voreres del carrer és “carcerària” i “divideix” el barri, i han denunciat que les jardineres instal·lades afavoriran problemàtiques com l’acumulació de brutícia i el consum de drogues. “No estem en contra dels entorns segurs, però no poden anar en contra dels veïns i comerciants”, ha remarcat.

Les reformes també han ocupat una part de la calçada que abans era d’estacionament, i els veïns han apuntat que això està generant problemes de congestió, contaminació i molèsties pels restauradors, ja que al mateix tram hi ha una zona de càrrega i descàrrega.

Els afectats han sol·licitat una reunió amb el regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, i han afirmat que no esperaran més perquè “molts veïns s’estan plantejant marxar del barri”. “Volem que hi hagi un procés de negociació; no pot ser que el regidor mantingui que això és el que hi ha”, ha denunciat Quiroga.

ERC, JxCat i Ciutadans reclamen diàleg per part del govern de Colau amb els veïns

Des del grup municipal d’Esquerra, Marina Gassol ha criticat que l’Ajuntament no hagi tingut en compte l’opinió dels veïns a l’hora de plantejar la pacificació i ha sostingut que “les propostes de millora han de venir d’un diàleg amb totes les parts”. “Estem d’acord que cal pacificar els entorns escolars, però no d’aquesta manera”, ha remarcat.

Elsa Artadi, en representació de Junts, ha titllat la remodelació de “despropòsit” i ha denunciat que s’ha fet una transformació “que ningú ha demanat” i que “destrossa” el carrer. “Això és un menysteniment, un insult i una humiliació cap a la gent que viu aquí, i només demostra el desconeixement del govern municipal de la mateixa ciutat”, ha afegit.

Des de Ciutadans, Francisco Sierra ha dit que el govern municipal està utilitzant els nens i les escoles per “imposar un model ideològic i d’urbanisme” i ha criticat el que ha titllat de “cotxefòbia i guerra contra el vehicle privat” per part d’Ada Colau. Sierra ha denunciat que el govern municipal no ha fet cas al pla de mobilitat proposat pel grup i ha alertat les reformes aplicades “generaran més congestió i, per tant, més contaminació”.