L’empresa Mahle a Montblanc presenta un ERTO per a més de 800 treballadors

L'expedient, en fase de negociació, afecta tota la plantilla fixa de la planta

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els més de 800 treballadors de l’empresa Mahle a Montblanc es veuen afectats per un ERTO, tal com ha avançat TAC12 i ha pogut confirmar l’ACN. La multinacional alemanya, que pertany al sector de components per a l’automoció, ha presentat un ERTO que afectarà tota la plantilla fixa de l’empresa -826 empleats-, al marge del personal eventual -uns 150 temporals a ple rendiment de la planta. Aquests dies s’estan negociant les condicions de l’ERTO. Empresa i treballadors van mantenint reunions -la darrera, aquest divendres-, amb la compensació com a principal punt de desacord.

Els sindicats tenen de marge fins dimecres vinent per negociar l’expedient, dia que se signa el document. Mahle planteja l’ERTO per als pròxims sis mesos. El motiu principal seria la falta de subministrament xinès, que no garanteix la productivitat de la planta.

Fonts sindicals lamenten que la fàbrica arrossega quasi dos anys amb pèrdues contínues i que porten temps encadenant expedients de regulació temporal de diferents tipus, incloent la situació de pandèmia. El nou ERTO a la planta de Mahle es planteja fins al 21 de març.

Mahle Behr Spain, l’antiga Frape Behr, és una de les empreses més grans de la Conca de Barberà. En els seus millors moments havia arribat a tenir més de 1.300 operaris. Actualment en el comitè d’empresa hi ha representació de diversos sindicats, amb majoria de la USOC.