Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Barcelona reforça la neteja i manteniment de l’espai públic

Avatar photo

El pla actuarà en 350 punts pel que fa a elements urbans, pavimentació, enllumenat, verd, clavegueram i patrimoni

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un pla de reforç de manteniment i neteja de l’espai públic amb una inversió de 70 milions d’euros (MEUR), que es destinaran a actuacions en determinats punts als deu districtes, triats de forma coordinada. En total s’actuarà en 350 punts de la ciutat pel que fa a neteja, pintades, senyalització, elements urbans, pavimentació, enllumenat, verd urbà, clavegueram i patrimoni artístic. El pla, que es desenvolupa a partir de l’octubre d’aquest any i s’allargarà fins al 2023, comprèn accions a curt i llarg termini, que acompanyaran el desplegament del nou contracte de neteja de la ciutat a partir del març del 2022.

Les principals mesures del pla Cuidem Barcelona a curt termini i que es desenvoluparan en els propers sis mesos són actuacions de neteja en emplaçaments d’ús intensiu i posada al dia del manteniment, amb la neteja de pintades; retirada d’enganxines i xiclets; manteniment de papereres; repintat de les ubicacions de contenidors; renovació d’elements del mobiliari urbà i pavimentació, entre altres.

Les actuacions de neteja integral i manteniment s’iniciaran a l’octubre al Pou de la Figuera i entorns (Ciutat Vella); als entorns del Mercat de Sant Antoni i carrers Manso i Parlament (Eixample); a la plaça de Santa Madrona (Sants-Montjuïc); als entorns del Mercat de les Corts; a la plaça de Sant Vicenç de Sarrià (Sarrià – Sant Gervasi); a la riera de Sant Miquel i carrers adjacents (Gràcia); a la plaça Pastrana (Horta-Guinardó); a la plaça Roja i entorns (Nou Barris); a la plaça de la Trinitat (Sant Andreu) i a la Rambla del Poblenou confluència amb carrer Doctor Trueta (Sant Martí).

També es netejaran amb aigua a pressió diferents punts dels barris que tenen problemes d’orins i males olors o els voltants i a sota els contenidors. En total es posen en marxa 8 equips en torn de matí i tarda amb aquest objectiu. També es netejarà i es farà manteniment específic dels entorns escolars; s’activaran les rutes nocturnes per millorar l’enllumenat i treballar per reduir els punts foscos a la ciutat i s’executarà un pla especial de plagues.

A partir de la primavera del 2022, el pla vol reforçar el verd urbà; es repintarà la senyalització horitzontal de la ciutat; es renovarà la pavimentació i es faran actuacions de millora i rehabilitació del patrimoni artístic de l’espai públic, entre altres accions.

També a partir del març del 2022 es començarà a desplegar el nou contracte de neteja, que suposarà un 10% del pressupost municipal i un increment de personal de neteja i recollida de residus i la incorporació de nova maquinària. El contracte permetrà donar millor resposta a les necessitats de cada barri. Aquest desplegament s’iniciarà als districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí amb la incorporació dels nous mitjans tècnics i humans.

El contracte de neteja i recollida de residus de Barcelona és el més important de l’Ajuntament de Barcelona, tant pel que fa a la durada, 8 anys prorrogables a 2 anys més, com pel pressupost, gairebé 300 MEUR anuals. Aquest nou contracte permetrà crear 400 nous llocs de feina i el nombre de treballadors i treballadores de neteja i recollida de residus arribarà fins a les 4.400 persones, a més de l’ocupació indirecta que suposarà en diferents sectors. Per monitoritzar el desplegament de les mesures i fer-ne el seguiment, s’ha creat el Comitè de Coordinació de Manteniment de la Ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La DGT anuncia un nou senyal de trànsit

Notícia següent

Èlia Canales s’entrena durant uns dies al Pavelló de Constantí

Notícies relacionades