La DGT anuncia un nou senyal de trànsit

Té com a objectiu evitar contratemps a causa dels angles morts

La Direcció General de Trànsit (DGT) crea un nou senyal d’advertència de perill d’angles morts en camions, furgonetes i autobusos per protegir els usuaris vulnerables com els motoristes, els ciclistes, els vianants i, per últim, els conductors de vehicles de mobilitat personal com patinets elèctrics.

El principal objectiu d’aquest nou senyal és advertir del perill que suposa situar-se en alguna d’aquestes zones no visibles quan s’aproximin als vehicles esmentats amb anterioritat. Si els conductors es situen només en llocs on siguin visibles, es poden evitar molts riscos i fer que les vies siguin un espai més segur.

La col·locació d’aquests senyals és totalment de caràcter voluntari. Però, en cap cas, es podran posar en un lloc on es pugui obstruir la visibilitat de les plaques i les inscripcions reglamentàries del vehicle, així com tampoc en espais on la visibilitat de les diverses llums o el camp de visió del conductor estiguin obstaculitzats.

Segons informa la DGT, el 80 per cent de les mortes en ciutat durant l’any 2020 eren usuaris vulnerables. Per això, diversos ajuntaments d’Espanya com el de Madrid i el de Barcelona han assegurat que col·locaran aquest senyal en la seva flota de vehicles públics per fer tot el possible per reduir aquest nombre de morts. D’acord amb les dades de l’any passat, 153 vianants, 134 motoristes, 22 ciclistes i 7 usuaris de vehicles de mobilitat personal van perdre la seva vida en vies urbanes; el que suposa un percentatge elevat.